Ειδήσεις

Πέθανε ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης

Την τελευταία του πνοή περιστοιχισμένος από την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκη, ο οποίος υπέκυψε μετά από πολύχρονη μάχη. Βαθιά η οδύνη για τη σύζυγο του Καίτη και τους δυο γιούς του εκλιπόντος, όσο και για τους στενούς του συνεργάτες.

Ο διακεκριμένος ιατροδικαστής που υπηρέτησε την επιστήμη του, την τοπική κοινωνία και τη διεθνή ιατροδικαστική κοινότητα, υπήρξε επικεφαλής του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ από το 1989 ενώ ήταν και καθηγητής ιατροδικαστικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πορεία του εκλιπόντος

Το 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος

«Υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης της ειδικότητας του Ιατροδικαστή μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και η αξιολόγηση του προσωπικού και των εγκαταστάσεων κατά τα διεθνή πρότυπα, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί στην Κρήτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία κάνοντας μια μεγάλη στροφή προς τη νέα γενιά» είχε επισημάνει ο αείμνηστος καθηγητής Μιχαλοδημητράκης παραδίδοντας τη σκυτάλη εμπράκτως στη νέα γενιά.

Την Κυριακή η κηδεία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εξόδιος ακολουθία του ψάλλεται αύριο Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όπου θα βρίσκεται η σορός του εκλιπόντος από τη μία το μεσημέρι.

Συλληπητήρια επιστολή από το ΠΑΓΝΗ

Η Διοίκηση του ΠαΓΝΗ -Βενιζέλειου Νοσοκομείου με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του καθηγητή Μιχαλοδημητράκη Εμμανουήλ, καθηγητή Ιατροδικαστικής και επι σειρά ετών Διευθυντή του Ιατροδικαστικού τμήματος του ΠαΓΝΗ εκφράζει  την βαθειά της θλίψη και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια