Ειδήσεις

Πρωτιά με 19.667 μόρια- Οι πρώτοι των πρώτων στο Ηράκλειο

Πρώτη των πρώτων αναδείχθηκε όπως όλα δείχνουν στο Ηράκλειο η Κωνσταντίνα Ψυχογυιού από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου που "σάρωσε" με 19.667 μόρια. Προτίμησή της είναι η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και έχοντας αγγίξει το όνειρό της ανοίγει πλέον τα "φτερά" της για το μέλλον.

Σε δηλώσεις της στο neakriti.gr η νεαρή Κωνσταντίνα Ψυχογυιού τόνισε ότι "σκέφτομαι να ακολουθήσω τον κλάδο της νευρολογίας, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Στα πιο μακρινά μου όνειρα είναι να συμμετέχω σε ιατρικές αποστολές σε τρίτες χώρες".

Αναλυτική βαθμολόγηση:

Ν. Γλώσσα:                        95    90        Βαθμός: 18,5

Βιολογία Ο.Π.:                  100    99        Βαθμός: 19,9

Φυσική κατέυθυνσης:    100    100    Βαθμός 20

Χημεία Ο.Π.    :                 100    100    Βαθμός 20

Χαμόγελα επιτυχίας

Για τους περισσότερους ντόπιους η Παρασκευή ήταν σαν όλες τις άλλες... Για τη μεγάλη πλειονότητα, όμως, των 18χρονων Ηρακλειωτών - και όχι μόνο - η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο σημαντική της ζωής τους. Κι αυτό γιατί χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, σηματοδοτώντας για τους διαγωνιζόμενους το πέρασμα από τη μαθητική και κατ' επέκταση την παιδική ζωή στη φοιτητική...

Στις αυλές των λυκείων της πόλης είχαμε δάκρυα χαράς και χαμόγελα ανακούφισης: Γονείς και συγγενείς των μαθητών που διέπρεψαν να στέκουν χαμογελαστοί δίπλα στα καμάρια τους και να δέχονται περήφανοι τα συγχαρητήρια και τις ευχές του κόσμου. Όσο δύσκολη και να 'ναι η τωρινή περίοδος για τη χώρα, όσο κι αν τα εμπόδια που ορθώνει η κρίση στους νέους μας φαντάζουν ανυπέρβλητα, η χθεσινή ημέρα ανήκε αποκλειστικά στους επιτυχόντες. Γιατί στην πρώτη μεγάλη "μάχη" της ζωής τους βγήκαν θριαμβευτές, και πλέον ονειρεύονται τη νέα τους ζωή σαν ενήλικες και σαν... φοιτητές. Από χθες έχουν ανοίξει τα φτερά τους και πετάνε. Το μέλλον τούς ανήκει...

Η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" παρουσιάζει λοιπόν τους πρώτους των πρώτων στο Ηράκλειο και τα σχόλιά τους για την επιτυχία και τους εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία!

Πέτυχε 19.540 μόρια!

Η Άννα Φαφουτάκη (στη φωτογραφία) από το 2ο ΓΕΛ κατάφερε να κατακτήσει 19.540 μόρια. "Στο ένα πεδίο έβγαλα 19.540 και στο άλλο 19.400. Θα δηλώσω μάλλον Πολυτεχνείο, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θέλω να ακολουθήσω. Ίσως κάτι που θα έχει σχέση με την έρευνα, διότι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Ήταν μια αρκετά κοπιαστική διαδικασία, όμως τώρα όλα τελείωσαν. Τις τελευταίες ημέρες είχα άγχος και δεν ήξερα αν τα είχα πάει πολύ καλά. Τώρα όμως ικανοποιήθηκα", αναφέρει.

Τα σχόλια των επιτυχόντων

«Αισθάνομαι ανακούφιση γιατί ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Το τέλος όμως ήταν αίσιο. Ιατρική Ηρακλείου θέλω να περάσω και περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων, για να δω αν τα έχω καταφέρει. Για να τα καταφέρεις, σίγουρα θέλει διάβασμα και προσπάθεια. Τώρα, όσον αφορά στην Ιατρική, την επέλεξα γιατί μου αρέσει να προσφέρω στο συνάνθρωπο».

Στέλιος Μενεγάκης, 2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.799 μόρια

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Δεν ξέρω αν θα περάσω εκεί που θέλω, διότι οι βάσεις αναμένεται να ανέβουν πολύ ψηλά. Είμαι όμως αισιόδοξος. Επιλογή μου είναι να ακολουθήσω την Οδοντιατρική, και ελπίζω να τα καταφέρω. Είναι ο πατέρας μου ήδη Οδοντίατρος και στόχος μου είναι να ακολουθήσω τα ίδια βήματα, για να συνεχίσω μια μέρα τη λειτουργία του οδοντιατρείου του».

Μάριος Χατζάκης, 2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.650 μόρια

«Προσπάθησα πολύ όλη τη χρονιά και, όπως είναι λογικό, όσοι προσπαθούν ανταμείβονται ανάλογα. Υπήρξαν πολλές στιγμές μέσα στη χρονιά κόπωσης και κούρασης, αλλά όταν υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που σε στηρίζουν, όλα πάνε καλά. Πρώτη μου επιλογή είναι το Φυσικό Ηρακλείου, και απ' ό,τι φαίνεται περνάω πολύ άνετα. Οι γονείς μου είναι εκπαιδευτικοί και είχα πάντα μια σχέση με αυτά τα μαθήματα».

Ιωάννα Ευαγγέλου, 2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.266 μόρια

«Θέλω να περάσω Νομική. Σύμφωνα με τις περυσινές βάσεις πιάνω Νομική Κομοτηνής ή Θεσσαλονίκης. Θέλω να πιστεύω ότι και οι φετινές βάσεις θα μου επιτρέψουν να πιστεύω σε κάτι τέτοιο. Δεν ασχολείται κάποιος από τους γονείς μου με το επάγγελμα αυτό, όμως εμένα πάντα μου άρεσε. Το είχα αποφασίσει από την Α' Λυκείου ότι θα στραφώ σε αυτήν την κατεύθυνση. Ήταν το όνειρό μου».

Στέλιος Χριστοδουλάκης, 2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.104 μόρια

«Η μητέρα μου είναι δερματολόγος και ο πατέρας μου αγγειοχειρουργός. Εδώ και πολλά χρόνια είχα κατασταλάξει ότι κι εγώ να ακολουθήσω το χώρο της Ιατρικής, αλλά της Αισθητικής Ιατρικής. Σκέφτομαι λοιπόν να γίνω ή πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος. Περίμενα, η αλήθεια, είναι ότι θα είχα γράψει πάνω από 19.000, αλλά στις πανελλαδικές παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, ίσως και η ατυχία της στιγμής. Ευελπιστώ, πάντως, ότι θα καταφέρω να περάσω στην Ιατρική Θεσσαλονίκης».

Ίνα Κώστα, Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, 18.944 μόρια

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Στόχο μου αποτελεί να περάσω στην Ιατρική Κρήτης ή εναλλακτικά Αλεξανδρούπολης. Η μητέρα μου είναι φαρμακοποιός και έτσι είχα από μικρός εξοικειωθεί λίγο με το κομμάτι αυτό. Νομίζω ότι είναι στη φύση του χαρακτήρα μου να ακολουθήσω το επάγγελμα του γιατρού. Πιστεύω ότι μου ταιριάζει και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι ένα λειτούργημα μέσα από το οποίο συνεισφέρεις στο κοινωνικό σύνολο».

Σταύρος Στρατάκης, Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, 18.730 μόρια

«Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική Κομοτηνής, αλλά δεν ξέρω αν θα την πιάσω, οπότε σαν δεύτερη επιλογή έχω τη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Δεν έχουμε στην οικογένεια κάποια σχέση με τη Νομική, όμως προσωπικά ξέρω ότι μου ταιριάζει. Είχα άγχος ιδιαίτερα λίγο πριν δώσω πανελλαδικές. Περίμενα ότι θα είχα γράψει κάτι παραπάνω ανάλογα με τους κόπους μου, όμως μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα με άφησε αρκετά ικανοποιημένη».

Ευαγγελία Ρωμανού, Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, 17.224 μόρια

«Είχα αποφασίσει από την Α' Λυκείου ότι με ελκύει η Φυσική πιο πολύ και έτσι ο στόχος μου είναι να εισαχθώ στο Φυσικό Ηρακλείου. Όλοι δυσκολευόμαστε, αλλά ξέρουμε ότι όσο περισσότερο προσπαθήσουμε, τόσες περισσότερο θα επιτύχουμε. Ξέρω ότι το μέλλον θα είναι δύσκολο όσον αφορά τη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά θα με ενδιέφερε να κάνω και κάποιο μεταπτυχιακό στη συνέχεια. Πάντως, η Φυσική σου δίνει πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες».

Ευγενία Κληρονόμου, Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, 17.202 μόρια

«Νομίζω πως όλοι οι υποψήφιοι περιμέναμε ότι θα είχαμε γράψει λίγο παραπάνω, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Και αυτό γιατί θα ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα της εκπαίδευσης, είτε με την εισαγωγή μου στις Παιδαγωγικές Σχολές ή στη Σχολή Φιλολογίας. Είχα πολύ καλούς καθηγητές, που με επηρέασαν, διότι η δουλειά αυτή είναι λειτούργημα. Ωστόσο, τώρα που βλέπω την όλη διαδικασία χωρίς άγχος, μπορώ να πω πως ήταν μια ωραία εμπειρία. Κερδίζεις πολλά πράγματα, πέρα από γνώσεις».

Ζαχαρένια Θεργιάκη-Βρέντζου, Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, 16.080 μόρια

«Ήμουν πολύ αγχωμένη και δεν περίμενα ότι θα έχω πάει τόσο καλά. Όταν είδα τα μόρια που συγκέντρωσα ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα. Και για εμάς, αλλά και για τους γονείς μας, οι πανελλαδικές ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία, με πολλή προσπάθεια, διάβασμα αλλά και κάποιες στιγμές απελπισίας. Ως πρώτη επιλογή θα δηλώσω τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο. Επέλεξα αυτόν τον κλάδο λόγω και των γονιών μου, οι οποίοι έχουν σπουδάσει το ίδιο και μου ήταν κάτι οικείο».

Ειρήνη Κληρονόμου, 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 19.002 μόρια

«Η χαρά μου είναι μεγάλη με το αποτέλεσμα που κατάφερα. Δόξα τω Θεώ, πρέπει να περνάω εκεί που επιθυμώ, δηλαδή στην Ιατρική Κρήτης ή Θεσσαλονίκης. Είχα αγχωθεί για κάποια μαθήματα, όπως την Έκθεση και τη Χημεία, αλλά τώρα ηρέμησα. Χαλάρωσα. Σκέφτομαι να ακολουθήσω την ειδικότητα της Νευρολογίας. Πάντοτε μου άρεσε αυτό το επάγγελμα και πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ και στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις που έχει. Προς το παρόν όμως θα χαρώ το καλοκαίρι».  

Χαρά-Ελευθερία Σταμουλάκη, 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.763 μόρια

«Με τα μόρια αυτά καταφέρνω να περάσω στη σχολή των ονείρων μου, που είναι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕ στην Αθήνα, που βεβαίως και θα δηλώσω πρώτη. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ήταν μια χρονιά με πολύ διάβασμα και κούραση. Αλλά στο τέλος κατάφερα αυτό που ήθελα και αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα. Μου αρέσουν τα οικονομικά γιατί είμαι οργανωτικός άνθρωπος, μου αρέσει να ασχολούμαι με το χώρο της αγοράς και των πωλήσεων και να βλέπω στη συνέχεια αυτό που έκανα να έχει αποτέλεσμα».

Κατερίνα Χνάρη, 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.650 μόρια

«Νιώθω ασφαλώς μεγάλη ανακούφιση και χαρά για το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Και τώρα, με αυτά τα μόρια που κατάφερα και πέτυχα, βλέπω ότι οι κόποι μιας χρονιάς έδωσαν καρπούς. Σε ό,τι αφορά τα θέματα των εξετάσεων, εγώ τα βρήκα εύκολα. Δεν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψαν, προκειμένου να γράψω καλά και να πετύχω το αποτέλεσμα αυτό. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη χρονιά που πέρασε. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσω ποια σχολή θα δηλώσω πρώτα. Δεν έχω αποφασίσει. Αλλά σίγουρα θα κινηθώ στο χώρο της υγείας. Μου αρέσει ιδιαίτερα η Φαρμακευτική».

Αναστασία Παντερή, 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.653 μόρια

«Ασφαλώς και ήταν δύσκολο αυτό το εγχείρημα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στερήθηκα τις εξόδους, τις παρέες κ.λπ. Αλλά τώρα βλέπω ότι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι. Ενδιαφέρομαι να δηλώσω ως σχολή πρώτης μου προτίμησης τη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μου αρέσει το επάγγελμα του γεωπόνου. Είναι η δουλειά του μπαμπά και θέλω κι εγώ να την ακολουθήσω».

Ελπινίκη Τζαγάκη, 4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.524 μόρια

Τίτος Χατζηδάκης, 3ο Λύκειο, 17.249 μόρια

«Ήμουνα θετική κατεύθυνση και κατάφερα να συγκεντρώσω 17.249 μόρια. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους βαθμούς μου, γιατί μου ανοίγουν το δρόμο για να περάσω στη σχολή που ήθελα. Ειδικότερα, θέλω να περάσω στο Χημικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα μόρια που έβγαλα είναι πολύ περισσότερα απ' όσα χρειάζονται, οπότε πέτυχα το στόχο μου. Δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Το θετικό ήταν ίσως το ότι δεν είχα το άγχος που είχαν άλλοι συμμαθητές μου».

Άρης Κεφαλογιάννης, 3ο Λύκειο, 16.021 μόρια

«Ήμουν στο πεδίο των Οικονομικών Επιστημών και συγκέντρωσα 16.021 μόρια. Θέλω να σπουδάσω είτε Διοίκηση Επιχειρήσεων, είτε κάποια σχολή Οικονομικών. Η πόλη όπου θέλω να σπουδάσω είναι η Θεσσαλονίκη. Έτσι, είμαι ανάμεσα σε συγκεκριμένα τμήματα του Αριστοτέλειου και του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστημίου Μακεδονίας). Παρ' όλα αυτά, εξετάζω και το ενδεχόμενο να δηλώσω ΑΣΟΕΕ. Γενικά δε δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, καθώς ουσιαστικά διάβασα πολύ, κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε "καλός μαθητής"».

Στέφανος Σπανάκης, 3ο Λύκειο, 17.781 μόρια

«Ήμουν θετική κατεύθυνση και έβγαλα 17.781 μόρια. Όνειρό μου είναι να γίνω κτηνίατρος. Και πιστεύω ότι τα κατάφερα, καθώς κοιτώντας τις περυσινές βάσεις, περνάω Κτηνιατρική. Σε γενικές γραμμές, είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθειά μου, αλλά και με τους βαθμούς μου».

Μάνος Λειβαδιωτάκης, 3ο Λύκειο, 18.200 μόρια

«Η πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έβγαλα 18.200 μόρια. Πέρυσι η βάση στο εν λόγω τμήμα ήταν πιο κάτω από τα μόρια που συγκέντρωσα πέρυσι, οπότε είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα καταφέρω να περάσω στη σχολή που προτιμώ. Είμαι ικανοποιημένος, αν και είμαι λίγο πικραμένος, καθώς στο μάθημα της Έκθεσης έκανα λάθος από απροσεξία. Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, τώρα θα ήμουν πιο άνετος. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος».

Αλεξάνδρα Κορνηλάκη, 3ο Λύκειο, 19.215 μόρια

«Είχα επιλέξει θεωρητική κατεύθυνση και έβγαλα 19.215 μόρια. Είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθειά μου. Όσον αφορά στην πρώτη μου επιλογή, ήμουν ανάμεσα στη Νομική Αθηνών και τη Νομική Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, το έψαξα λίγο παραπάνω και τελικά κλίνω προς τη Νομική της Αθήνας. Από εκεί και πέρα, δε μου είναι αδιάφορο το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τέλος, ήταν μια πιεστική χρονιά για μένα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήμουν συνέχεια κλεισμένη στο σπίτι να διαβάζω».

Ιωάννα Κλάδη, 3ο Λύκειο, 18.813 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.813 μόρια. Είμαι χαρούμενη με τα αποτελέσματά μου κι από την προσπάθειά μου. Πρώτη μου επιλογή είναι η Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γιατί από την έρευνα που έχω κάνει, διαπίστωσα ότι υπερέχει της Νομικής της Θεσσαλονίκης. Όλη η χρονιά φέτος κύλησε όπως και οι προηγούμενες. Ήταν λίγο πιο αγχωτικά, αλλά γενικά πιστεύω ότι τα κατάφερα καλά».

Οδυσσέας Μαυροκουκουλάκης, 3ο Λύκειο, 18.375 μόρια

«Ήμουν θετική κατεύθυνση κι έβγαλα 18.375 μόρια. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη στο ποια σχολή θα βάλω πρώτη. Είμαι ανάμεσα στη Σχολή Ανθυποπυραγών και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο των Αθηνών. Αλλά ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω... Σκέφτομαι σοβαρά να γίνω πυροσβέστης, καθώς με αυτό το επάγγελμα θα έχω τουλάχιστον ένα σταθερό μισθό».

Κατερίνα Χατζάκη, 3ο Λύκειο, 17.400 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση. Συγκέντρωσα 17.400 μόρια. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, καθώς, προσωπικά, περίμενα να έχω γράψει χειρότερα... Θέλω να σπουδάσω Νομική. Έτσι θα δηλώσω όλες τις Νομικές Σχολές της χώρας με τη σειρά: Πρώτα Αθήνα, μετά Θεσσαλονίκη και τέλος τη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, στην Κομοτηνή».

Νίκος Πεδιαδιτάκης, 3ο Λύκειο, 12.500 μόρια

«Ήμουνα θεωρητική κατεύθυνση. Θέλω να ασχοληθώ με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Ήξερα ότι θα πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να περάσω σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Τώρα θα δηλώσω σχολές Ψυχολογίας, ή με παρεμφερές με την Ψυχολογία αντικείμενο, όπως για παράδειγμα Κοινωνιολογία ή κάποια άλλη ανθρωπιστική επιστήμη. Όπου και να περάσω τώρα, σίγουρα θα ακολουθήσω κάποιο μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία στη συνέχεια».

Φωτεινή Κοπανάκη, 3ο Λύκειο, 18.297 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση κι έβγαλα 18.297 μόρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, καθώς μετά από τόση προσπάθεια, νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Το όνειρό μου είναι να περάσω στη Νομική Θεσσαλονίκης. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν δύσκολος λόγω της εντατικής μελέτης ενόψει των πανελλαδικών. Δεν έβγαινα τόσο συχνά, όσο παλιότερα. Πλέον, όμως, τα έχω καταφέρει...».

Νίκος Κυπράκης, 1ο Λύκειο (Καπετανάκειο), 18.183 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.183 μόρια. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους γονείς μου και φυσικά τους καθηγητές μου, που με στήριξαν όλη αυτή την περίοδο της προετοιμασίας. Μου αρέσουν πολύ τα Αρχαία Ελληνικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να σπουδάσω Φιλολογία. Ακόμη δεν έχω καταλήξει στην πόλη που θα σπουδάσω. Θα το αποφασίσω όμως στο επόμενο διάστημα, μαζί με την οικογένειά μου. Γενικά πάντως φέτος δε ζορίστηκα τόσο πολύ, καθώς διάβαζα όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε γυμνάσιο και σε λύκειο».

Μάνος Περοδασκαλάκης, 1ο Λύκειο (Καπετανάκειο), 18.021 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση κι έβγαλα 18.021 μόρια. Από την αρχή στο μυαλό μου υπήρχαν δύο επιλογές: Από τη μια Φιλολογία κι από την άλλη Νομική. Σκέφτομαι αρκετά σοβαρά να δηλώσω τη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου σπουδάζει και η αδερφή μου. Θέλει επιμονή και υπομονή για να πετύχεις στις πανελλαδικές. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και ιδιαίτερα αυτούς των μαθημάτων της κατεύθυνσής μου».

Ζαχαρίας Σηφάκης, 1ο Λύκειο (Καπετανάκειο), 17.865 μόρια

«Ήμουν θετική κατεύθυνση κι έβγαλα 17.865 μόρια. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου, καθώς τα αποτελέσματά μου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία που είχα. Χάρηκα πάρα πολύ, καθώς δεν περίμενα να τα έχω πάει τόσο καλά. Δεν έχω επιλέξει ακόμη ποια σχολή θα δηλώσω πρώτη. Κλίνω είτε προς κάποια πολυτεχνική σχολή, είτε Μαθηματικό ή Φυσικό. Όσον αφορά στην πόλη, είμαι ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Κατερίνα Ταβλαδωράκη, 1ο Λύκειο (Καπετανάκειο), 18.453 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.453 μόρια. Δεν έχω καταλήξει ακόμη στο τι θα δηλώσω πρώτα: Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε Φιλολογία και Μουσικολογία, καθώς μ' αρέσει πολύ η μουσική. Όσον αφορά στην πόλη, θα προτιμήσω τη Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί σπουδάζει κι ο αδερφός μου. Όλη η διαδικασία των πανελλαδικών ήταν μια δύσβατη πορεία. Κατά διαστήματα σκοντάφτεις κι εκεί εγώ είχα τους γονείς μου και τους καθηγητές μου, οι οποίοι με βοηθούσαν να σηκωθώ και να συνεχίσω...».

Νίκος Τσοπάκης, 1ο Λύκειο (Καπετανάκειο), 18.611 μόρια

«Ήμουν θετική κατεύθυνση και έδινα πανελλαδικές φέτος δεύτερη φορά. Θέλω να γίνω οδοντίατρος. Πρώτος στόχος μου είναι λοιπόν η Οδοντιατρική Αθηνών, αλλά θα δηλώσω όλες τις Οδοντιατρικές σχολές της χώρας. Θέλω από την πλευρά μου να ενθαρρύνω τα παιδιά που έχουν το κουράγιο να δώσουν πανελλαδικές για δεύτερη φορά. Εγώ προσωπικά φέτος ήμουν πιο ήρεμος, καθώς είχα πολύ περισσότερο χρόνο, ώστε το πρόγραμμά μου να περιλαμβάνει και βόλτες σε σχεδόν καθημερινή βάση».

Γεωργία Κτιστάκη, 1ο Λύκειο (Καπετανάκειο), 18.794 μόρια

«Ήμουν θετική κατεύθυνση. Κατάφερα να συγκεντρώσω 18.794 μόρια. Το όνειρό μου είναι να σπουδάσω Βιολογία. Συγκεκριμένα, έχω στο μυαλό μου τρεις επιλογές. Η μία είναι το Βιολογικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, η άλλη το Βιολογικό της Θεσσαλονίκης, ενώ η τρίτη μου επιλογή είναι το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Η φετινή χρονιά κύλησε με πολύ άγχος και πίεση, όμως τώρα που τελείωσε και μπορείς να σκεφτείς τα πράγματα πιο ψύχραιμα, απομυθοποιείς τελείως στο μυαλό σου τη διαδικασία των πανελλαδικών».

Έλσα Δήμα, 8ο Λύκειο, 16.419 μόρια

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 16.419 μόρια. Η πρώτη μου επιλογή είναι η Αγγλική Φιλολογία. Γι' αυτό και δίνω εξετάσεις και στα Αγγλικά. Ανάμεσα στη Σχολή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κλίνω περισσότερα προς την Αγγλική Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς εκεί μένουν συγγενείς μου και θα μου είναι ευκολότερο να προσαρμοστώ».

Ράνια Αγγελάκη, 3ο Λύκειο, 19.105 μόρια

«Ήμουν θετική κατεύθυνση κι έβγαλα 19.105 μόρια. Θεωρώ ότι τα πήγα καλά κι είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Δε ζορίστηκα πάρα πολύ. Διάβασα αρκετά, χωρίς όμως να κουραστώ πολύ. Θεωρώ μάλιστα ότι η χρονιά που έφυγε πέρασε πολύ γρήγορα... Στόχος μου είναι να γίνω γιατρός. Γι' αυτό θα δηλώσω πρώτη επιλογή την Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Ορέστης Ζάβρας, 3ο Λύκειο, 18.583 μόρια

«Ήμουν κι εγώ θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.583 μόρια. Θέλω κι εγώ να γίνω γιατρός. Πρώτη μου επιλογή, λοιπόν, είναι κι εμένα η Ιατρική Αθηνών. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα πέσουν τόσο πολύ οι βάσεις, ώστε να μπω στο Καποδιστριακό. Μετά την Αθήνα, θα δηλώσω Θεσσαλονίκη κ.ο.κ. Το βέβαιο είναι ότι προτιμώ να σπουδάσω εκτός Κρήτης. Όλη τη χρονιά δε ζορίστηκα ιδιαίτερα, παρά μόνο από το Μάρτιο και μετά, που άρχισε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος - Μαρία Αντωνογιαννάκη -Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια