Ειδήσεις

Διάλεξη σήμερα στο Ηράκλειο, για τη βελτίωση της ζωής μας

"Πώς να φέρουμε χαρά και πληρότητα στην ζωή μας" είναι το θέμα που πραγματεύεται η διάλεξη του μοναχού Σουμπάμριτα Τσαϊτάνια, την οποία θα παρουσιάσει σήμερα στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του δήμου Ηρακλείου.   

Ο μοναχός Σουμπάμριτα εκπροσωπεί την διεθνή οργάνωση "Αγκαλιάζοντας τον κόσμο", η οποία έχει σαν σκοπό την ανακούφιση των φτωχών συνανθρώπων μας μέσω της κάλυψης των πέντε βασικών αναγκών τους: τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και μέσων βιοπορισμού, καθώς και δραστηριότητες για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη διάρκεια του προγράμματος ο μοναχός Σουμπάμριτα, μαθητής της Άμμα, που είναι η ιδρύτρια της εθελοντικής οργάνωσης "Embracing the world", θα παρουσιάσει πρακτικές εφαρμογές των αιώνιων πνευματικών Αρχών και εφαρμογών στην καθημερινή ζωή, θα τραγουδήσει επίσης πνευματικά τραγούδια και θα καθοδηγήσει ένα σύντομο διαλογισμό.

Η Σρι Μάτα Αμριτανάντα Μαϊ, παγκοσμίως γνωστή ως Άμμα ή Μητέρα, συγκαταλέγεται στους γνωστότερους και πιο σεβαστούς πνευματικούς ηγέτες της εποχής μας. Όλη της η ζωή έχει αφιερωθεί στην εξάλειψη του πόνου και της δυστυχίας των φτωχών και εκείνων που υποφέρουν σωματικά και συναισθηματικά.

Η Άμμα εμπνέει, εξυψώνει και μεταμορφώνει τις ζωές των ανθρώπων που τη συναντούν, μέσω της αγκαλιάς της, της πνευματικής της σοφίας και των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της. Η απεριόριστη αγάπη και συμπόνια της υπερβαίνουν όλους τους φραγμούς, φυλετικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς.

Για την ξεχωριστή της συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη, η Άμμα έλαβε το 2002 το βραβείο Γκάντι-Κιγκ για τη μη-βία. Οι φιλανθρωπικές της δραστηριότητες, που εκτυλίσσονται σε παγκόσμια κλίμακα μέσω της οργάνωσης "Αγκαλιάζοντας τον Κόσμο" υπηρετούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην Ινδία, η οργάνωση της Άμμμα, έχει λάβει το ειδικό καθεστώς Συμβούλου των Ηνωμένων Εθνών.

Ο μοναχός Σουμπάμριτα Τσαϊτάνια ζει κοντά στην Άμμα από το 1989 και πραγματοποιεί τακτικά διαλέξεις και σεμινάρια πνευματικού περιεχομένου σε χώρες της Ευρώπης, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ινδία και τη μέση Ανατολή.

Έχοντας πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας, ως ένας από τους κοντινότερους μαθητές της Άμμα και προσωπικός της μεταφραστής, ο μοναχός Σουμπάμριτα μοιράζεται τη αποκτειθήσα γνώση του με πρακτικούς και εύκολα κατανοητούς όρους. Είναι επίσης γνωστός ως χαρισματικός συνθέτης και τραγουδιστής πνευματικών τραγουδιών.

Σχόλια