Ειδήσεις

Παραδέχεται την ενοχή του ο hacker του ISIS

Ένας hacker όπου οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) τον έχουν επισημάνει ως τον αρχηγό μιας ομάδας hacking του internet του εξωτερικού-Kosova Hacker's Security- δήλωσε ένοχος την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία παροχής υλικής υποστήριξης στον εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

Είναι η πρώτη, γνωστή τουλάχιστον, καταδίωξη ενός hacker που έχει ενώσει τις δυνάμεις του με μια τρομοκρατική ομάδα, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει ίσως και ο ίδιος την τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε η κυβέρνηση.

Ο κατηγορούμενος, ένας πολίτης του Kosovo με το όνομα Ardit Ferizi, συνελήφθη στη Μαλαισία πέρυσι και είχε κατηγορηθεί για κλοπή δεδομένων σχετικά με το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό εισβάλλοντας μέσα στους αμερικάνικους εταιρικούς υπολογιστές και στη συνέχεια παρείχε τα δεδομένα στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ferizi όπως αναφέρει το secnews, αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών και έχει προγραμματιστεί να καταδικαστεί στις 16η Σεπτεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Σχόλια