Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας

Το Ηράκλειο υποδέχεται το Σάββατο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που αναμένονται το απόγευμα απ τα Χανιά. Στις 18:30, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τους υποδέχεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, όπου θα τελεστεί Δοξολογία και ο Εσπερινός της Πεντηκοστής. Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν τους, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

Την Κυριακή στις 8:00 τελείται ο Όρθρος της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθως η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών Αρχών.

Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση, παρατιθέμενη από το Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και ο δήμος θα παραθέσει πρόγευμα. Στις 14:00 θα δοθεί το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον "Κήπο των Aισθήσεων" στις Μαλάδες.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο.

Δείτε το σχετικό video από το Δελτίο της Κρήτη TV

Σχόλια