Ειδήσεις

Μαζικές παραιτήσεις λόγω πίεσης στο Βενιζέλειο

Στο "κόκκινο" η λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου 3 ειδικευόμενοι υπέβαλαν τις παρατήσεις τους καθώς όπως όλα δείχνουν δεν άντεξαν τον φόρτο εργασίας,  το στρες, τα ωράρια λάστιχο και με φόντο και τις τραγικές ελλείψεις του όλου συστήματος.

Συνέπεια, να μην υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενος στην Ορθοπεδική και με τον κίνδυνο να ανασταλούν οι λειτουργίες της, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα λύση.

Η κατάσταση είναι τόσο απογοητευτική που όπως έγραψε το neakriti.gr σύμφωνα με καταγγελία, οι ασθενείς που απευθύνθηκαν την Παρασκευή στο ΤΕΠ του Βενιζελείου για ορθοπεδικό αποχώρησαν άπραγοι μετά από τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Κλινικής είχε ενημερώσει με έγγραφο του την 7η ΥΠΕ Κρήτης, ζητώντας τη κάλυψη των ελλείψεων που θα προκύψουν σε ειδικευόμενους γιατρούς και με την επισήμανση ότι ακόμη και οι 3 ειδικευόμενοι δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν με ασφάλεια οι ασθενείς στη διάρκεια των εφημεριών.

Εξυπηρετεί 12.000 ασθενείς το χρόνο

Τραγικές ελλείψεις σε ένα τμήμα που εξυπηρετεί 12.000 ασθενείς το χρόνο στα ΤΕΠ και με τον αριθμό να αυξάνεται κατά 65% τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δρομολογείται λύση, τονίζει από τη πλευρά του ο Διοικητής ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου κ. Τασσόπουλος.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ανεβαίνει ο υδράργυρος των αντιδράσεων λόγω ελλείψεων σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης από τον ερχόμενο Ιούλιο, καθώς εργαζόμενοι προβλέπουν μείωση στη λειτουργία χειρουργικών αιθουσών προκειμένου να πάρουν τα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες τους.

16.000 τα χρωστούμενα ρεπό

Τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες στο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ ξεπερνούν  τα 10.000 ενώ τα 6.000 σε Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Πέρυσι, το καλοκαίρι δεν λειτούργησαν 2 χειρουργικά τραπέζια στο Βενιζέλειο ενώ στο ΠΑΓΝΗ, δεν λειτούργησαν τα μισά, κατάσταση που όπως εκτιμάται θα επαναληφθεί από τον ερχόμενο μήνα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια