Ειδήσεις

Προσλαμβάνονται 39... οκτώ χρόνια μετά

Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τα χαρτιά τους για τις εκατοντάδες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στους Δήμους της χώρας. Η πλήρωση των θέσεων έγινε με σειρά προτεραιότητας το 2008. Τα ονόματα των "τυχερών" δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το 2009. Όμως, ο διορισμός τους τέθηκε σε αναμονή εξαιτίας των μνημονίων. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, ανοίγει ο δρόμος της αποκατάστασης...

Μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται 39 επιτυχόντες του Δήμου Ηρακλείου και 1 του Δήμου Ρεθύμνου. Ο υπάλληλος του Δήμου Ρεθύμνου είναι ο Ηλίας Βαρβιδάκης του Γεωργίου, ο οποίος είχε προσληφθεί στον πρώην Δήμο Αρκαδίου βάσει προκήρυξης. Όμως, λόγω της εφαρμογής του νόμου περί αναστολής προσλήψεων, τέθηκε σε εκκρεμότητα η εργασιακή του απασχόληση σε δημοτικές υπηρεσίες.

Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (άρθρο 7 του Ν. 4368/2016, α21 τεύχος), η οποία αίρει την αναστολή προσλήψεων που εκκρεμούν, αρκεί ο υπάλληλος να τοποθετηθεί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, επετράπη η πρόσληψη του κ. Βαρβιδάκη. Ο νέος δημοτικός υπάλληλος ορκίστηκε προ ημερών, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, από το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη και εντάσσεται άμεσα στο εργασιακό δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.  

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο. Όμως δε θα αφορά σε ένα δημοτικό υπάλληλο, αλλά σε 39. Πρόκειται για επιστάτες, επόπτες, εργάτες καθαριότητας, οδηγούς και συνοδούς απορριμματοφόρων. Την ικανοποίησή του για την πρόσληψη των ανθρώπων αυτών εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως είπε, «μετά από τόσα χρόνια μη διορισμών, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου θα έχει τη χαρά να υποδεχτεί 39 νέους εργαζόμενους. Τους έχουμε ανάγκη τους εργαζόμενους αυτούς και θα τους αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γύρω στο μήνα Σεπτέμβριο, οπότε και υπολογίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τους έχουμε προσλάβει».

ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...

Αρνούνται την πρόσληψη!

Το αξιοσημείωτο είναι πως ήδη κάποιοι έχουν αρνηθεί το διορισμό. Η χαρμόσυνη είδηση της πρόσληψης έχει αργήσει τόσο πολύ, που όλοι αναγκάστηκαν να φτιάξουν με άλλο τρόπο τη ζωή τους. Αυτό διαπίστωσαν οι αρμόδιοι του Δήμου Ηρακλείου, που επικοινώνησαν μαζί τους, προκειμένου να τους ανακοινώσουν τις εξελίξεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης, «υπάρχει ένας που έχει μετακομίσει στην Καρδίτσα και απορρίπτει το ενδεχόμενο να γυρίσει. Ένας άλλος βρίσκεται στα Χανιά, εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία, με καλό μισθό, οπότε δεν έρχεται. Το καλό, ωστόσο, είναι ότι, επειδή οι προσλήψεις είχαν γίνει με σειρά προτεραιότητας, υπάρχει λίστα επιλαχόντων».

Η αρχική πρόσληψη της μεγάλης πλειοψηφίας των 39 είχε γίνει από το Δήμο Ηρακλείου. Οι υπόλοιποι είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους για τους πρώην Δήμους Νέας Αλικαρνασσού, Παλιανής και Γοργολαϊνίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια