default-image

Στέλεχος του Υπ. Παιδείας την Παρασκευή στο Ηράκλειο

Περίεργα
Στέλεχος του Υπ. Παιδείας την Παρασκευή στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στέλεχος του υπουργείου Παιδείας πρόκειται να βρεθεί το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουνίου στο Ηράκλειο, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση που θα γίνει στις 11:30 στο Επιμελητήριο. Πρόκειται για το Γ. Μουστάκα, που είναι Διευθυντής Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου και θα μιλήσει για τη Μαθητεία.  

Η "Μαθητεία", εντάσσεται στις αλλαγές που προωθούνται στα ΕΠΑΛ και αποτελεί το -προαιρετικό- 4ο έτος των σχολείων αυτών. Όσοι επιλέγουν να το παρακολουθήσουν θα λαμβάνουν ανώτερο πτυχίο, αλλά και ένσημα κανονικά, αφού εν είδει πρακτικής, 4 ημέρες την εβδομάδα θα εργάζονται πάνω στο αντικείμενό τους.

Η συγκεκριμένη αλλαγή, πάντως, δεν είναι αυτή που ενοχλεί τους εκπαιδευτικούς. Οι μεγάλες επιφυλάξεις υπάρχουν στις συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνονται στις προωθούμενες ρυθμίσεις. Η "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών" Ν. Ηρακλείου κάνει λόγο για "νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των ΕΠΑΛ και στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων", ενώ παράλληλα καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή στις 9 το πρωί, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News