Ειδήσεις

Η ΔΕΗ θα μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος

Κάθε φορά που πιάνουμε στα χέρια μας τον λογαριασμό ρεύματος δυσανασχετούμε για τα δημοτικά τέλη. Μην εκπλαγείτε όμως, μέσα στους επόμενους μήνες, αν σύντομα τα δείτε να μειώνονται.

Αυτό αποφάσισαν ΚΕΔΕ και ΔΕΔΔΗΕ σε σχετική επιμόρφωση σε επίπεδο Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, να νοικοκυρέψουν την κατάσταση και να δηλωθούν όλες οι επιφάνειες, ώστε όλοι να πληρώνουν δίκαια το ποσό που τους αναλογεί.

«Δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες αρκετοί καταναλωτές να δουν το λογαριασμό ρεύματος να μειώνεται αισθητά», αυτό διαπιστώνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, αφού όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση του ειδικού λογισμικού της ΔΕΔΔΗΕ από τους Δήμους, τότε θα προκύψουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη, τα οποία είναι συγκεκριμένα, ανταποδοτικά και αφορούν την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

Πρώτος σκόπελος, η μη συνεργασία της ΔΕΗ εδώ και 15 μήνες, όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΕ, δια στόματος του Μέλους του ΔΣ, Γιάννη Τσιάμη. Έτερος σκόπελος και η μη προσέλευση κάποιων δήμων στις ενημερωτικές δράσεις, όπως δηλώνει ο Αλέξανδρος Πάλης, βοηθός διευθυντή στο τμήμα Πληροφορικής της ΔΕΔΔΗΕ. Πάντως, θα υπάρξει η ευκαιρία ενημέρωσης σχετικά των αρμοδίων υπαλλήλων, όμως πλέον στην Αθήνα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι διαφεύγουν της καταγραφής ακόμη και μεγάλες επιφάνειες με τον Γιώργο Μαρινάκη να αποκαλύπτει την ύπαρξη λογαριασμών με... μηδενικά τετραγωνικά μέτρα!

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια