default-image

Πλήθος καλλιτεχνών στη συναυλία για τους πυρόπληκτους

Κρήτη
Πλήθος καλλιτεχνών στη συναυλία για τους πυρόπληκτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα Κρητικοί καλλιτέχνες απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του γνωστού μαντιναδολόγου Γιώργη Τσικαλουδάκη και θα συμμετέχουν δωρεάν στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Ιεράπετρας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο "Μισεδάκειο", με στόχο την οικονομική και ψυχολογική στήριξη των πυρόπληκτων αγροτών, που ακόμα περιμένουν από την πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα τους.

«Ζω στις Κοπάνες, απ' όπου πέρασε την 21η Απριλίου η φωτιά που κατάστρεψε πολλές αγροτικές περιουσίες, και άφησε κάποιες οικογένειες παραγωγών χωρίς τα θερμοκήπια  τους, τα οποία αποτελούν τα εργαλεία της δουλειάς τους. Ήμουν και εγώ ανάμεσα στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά. Η δική μου ζημιά όμως, ήταν πολύ μικρή σε σύγκριση με τη ζημιά που έχουν υποστεί πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου αγρότες. Με τη δική τους αγωνία στο μυαλό, σκέφτηκα να καλέσω τους φίλους  μου και συνεργάτες καλλιτέχνες, που δεν έχουν κάποια άλλη υποχρέωση την Τετάρτη 22 Ιουνίου, να έρθουν να παίξουν για το κοινό της Ιεράπετρας, σε μια συναυλία αλληλεγγύης και ενίσχυσης , εκείνων που έχουν πραγματικά υποστεί μεγάλη ζημιά και δεν έχουν τη δύναμη να την επιδιορθώσουν», μας είπε ο γνωστός για τις ευαισθησίες του Ιεραπετρίτης μαντιναδολόγος Γιώργης Τσικαλουδάκης.

Ο 46χρονος Γιώργης Τσιακλουδάκης έχει γράψει χιλιάδες μαντινάδες και κάποιες από αυτές έχουν γίνει τραγούδια από μεγάλους καλλιτέχνες της παραδοσιακής κρητικής μουσικής. Στα σχέδια του είναι να εκδώσει και ένα βιβλίο επιλέγοντας τις καλύτερες.

Πολλές από τις μαντινάδες που έχει γράψει, έχουν αναφορά στα βάσανα της αγροτιάς, τα οποία και ο ίδιος βιώνει σαν παραγωγός πρώιμων κηπευτικών.

«Αδικημένη η αγροτιά είναι σ' αυτή τη ζήση,

γιατί' χει κόντρα μια ζωή, τους πάντες και τη φύση»,

και «χαρούμενους αν θέλουμε κι ευλογημένους χρόνους,

πρέπει να σκύψουμε όλοι μας, στου διπλανού τους πόνους»

θα πει ο σπουδαίος αυτός μαντιναδολόγος το βράδυ της μεγάλης συναυλίας στον κόσμο που θα κατακλύσει το Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε πριν δυο εβδομάδες η πρώτη αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας.

Ο Δήμος αγκάλιασε την ιδέα του Γιώργη Τσικαλουδάκη

Από την πρώτη στιγμή, η ιδέα του Γιώργη Τσιακαλουδάκη, αγκαλιάστηκε από τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μανόλη Φραγκούλη και την πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Χρύσα Χατζημαρκάκη.

«Με πρώτιστο στόχο την στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Απριλίου 2016, υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του γνωστού μαντιναδολόγου,. Γιώργη Τσικαλουδάκη. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το χώρο της κρητικής μουσικής συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης για την ενίσχυση των πληγέντων συμπολιτών μας.

Ο Κρητικοί καλλιτέχνες που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα συμμετέχουν με τα συγκροτήματα τους, είναι οι: Μιχάλης Αλεφαντινός, Βαγγέλης Βαρδάκης - Μανώλης Λιαπάκης, Νίκος Ζωιδάκης, Μανώλης Κακλής - Κωστής Κακουδάκης, Στέφανος Μεσσαριτάκης, Γιώργος Παπαδάκης, Βαγγέλης Πυθαρούλης και Γιώργος Ρινακάκης», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ιεράπετρας

«Θα λάβουν μέρος στη συναυλία ενίσχυσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στις 21:00 στο Μισεδάκειο Στάδιο, περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες,  δείχνοντας έμπρακτα τον ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους. Για την ενίσχυση των πληγέντων θα υπάρχει προαιρετική οικονομική προσφορά αντί εισόδου, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα μοιραστεί άμεσα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

»Περιμένουμε όλο τον κόσμο για να γιγαντώσουμε την αγάπη και τη στήριξη μας και να προσφέρουμε όση οικονομική ενίσχυση μπορούμε, στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη», δήλωσε με αφορμή την διοργάνωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α,. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Με μαντινάδα ωστόσο, θα καλέσει τον κόσμο στη συναυλία ο Γιώργης Τσικαλουδάκης.

«Όλοι στο Μισδάκειο στσι εικοσδυό να ρθείτε,

στσ' ανθρώπους απου καήκανε, να συμπαρασταθείτε».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News