default-image

Το άλογο που κάλπαζε μέσα στο Ηράκλειο (video)

Κρήτη
Το άλογο που κάλπαζε μέσα στο Ηράκλειο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 14 Ιουνίου στη Λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου στο Ηράκλειο. Στον πολυσύχναστο δρόμο του αστικού ιστού κάλπαζε ένα μαύρο άλογο, ανάμεσα σε μηχανάκια, αυτοκίνητα και λεωφορεία...

Μεταξύ των ανθρώπων που αντίκρυζαν το πρωτόγνωρο θέαμα ήταν και ένας ευαισθητοποιημένος συμπολίτης ο κ. Κανόνης. Θεωρώντας βάσιμα ότι η παρουσία του αλόγου μες την πόλη θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο ατύχημα, προσπάθησε να το πιάσει. Το ακολούθησε με το αυτοκίνητό του, ως την περιοχή του Κορώνη. Εκεί, κάπου στο ύψος του παλιού μπόουλινγκ, κατάφερε με τον τροχό του αυτοκινήτου του να πατήσει το σχοινί που κρεμόταν από το λαιμό του ζώου.

Το άλογο ακινητοποιήθηκε. Εκείνος το πλησίασε, το έπιασε και το οδήγησε στο σπίτι του. Το έδεσε απ' έξω, του πρόσφερε νερό και αργότερα μια μπάλα σανο που πήγε και αγόρασε. Όπως φάνηκε επί του πρακταίου, το άλογο και πεινούσε και διψούσε. Διανυκτέρευσε αναγκαστικά στο σπίτι του κ. Κανόνη, ο οποίος την επόμενη ημέρα απευθύνθηκε σε τοπικό ραδιόφωνο και δημοσιοποίησε το θέμα.

Η υπόθεση πέρασε στα χέρια του Δήμου Ηρακλείου. Ωστόσο, καθώς το άλογο δεν ανήκει ακριβώς στην κατηγορία των... αδέσποτων ζώων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδρομή ειδικών. Ο Ιππικός Όμιλος στον Καρτερό δέχτηκε να φιλοξενήσει το ζώο προσωρινά μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Ειδικό προσωπικό του Κέντρου Ιππασίας, μαζί με τον ιδιώτη Μανώλη Μιζεράκη και το τροχήλατο όχημά του, μετέβησαν στο πάρκο Λεωνιδίου, κάτω από τη γέφυρα των Πατελών. Εκεί είχε μεταφερθεί το άλογο για να γίνει η παραλαβή.

Στο σημείο βρέθηκε και ο κ. Ινιωτάκης, τόσο για να βεβαιωθεί ότι όλα πήγαιναν καλά, όσο και για να ευχαριστήσει προσωπικά τους ανθρώπους που προσφέρθηκαν να διαχειριστούν μια υπόθεση με τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης. Σύμφωνα με τον κ. Ινιωτάκη, το άλογο θα φιλοξενηθεί στον Ιππικό Όμιλο για 15 με 20 ημέρες. Αν μέχρι τότε δεν έχει εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης, τότε το άλογο θα υιοθετηθεί, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΖΩΟ

Αγόρι, 10 χρονών...

Ο κ. Ινιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κανόνη, που ως πολίτης ανέλαβε ευθύνη και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για το ζώο. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από το γεγονός πως απέτρεψε ατυχήματα και προστάτευσε το άλογο, του έφερε μέχρι και κτηνίατρο για να το εξετάσει. Ο γιατρός ανέφερε πως πρόκειται για ζώο αρσενικό και υγιέστατο. Εκτίμησε επίσης πως είναι άλογο ακριβό, ηλικίας περίπου 10 ετών.

Ερωτηθείς σχετικά με το πως μπορεί ένα τέτοιο ζώο να βρέθηκε να καλπάζει μέσα στον αστικό ιστό, ο κ. Ινιωτάκης δήλωσε: "Εικάζουμε πως το πιθανότερο είναι ο ιδιοκτήτης του να βρίσκεται σε κάποιο ταξίδι, ίσως και εκτός Κρήτης, γι' αυτό και δεν έχει αντιληφθεί την απουσία του αλόγου. Το ζώο "εκοψε" από εκεί που το είχε δεμένο και έφυγε. Ελπίζουμε με την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, να βρεθεί ο κάτοχος και να του αποδωθεί το άλογο".

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News