default-image

Πως απολαμβάνουν και τα ΑμεΑ τη θάλασσα

Κρήτη
Πως απολαμβάνουν και τα ΑμεΑ τη θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο φιλικές στα άτομα με αναπηρία είναι πλέον παραλίες της Κρήτης αφού τους δίνεται η δυνατότητα άνετης πρόσβασης. Ξεκίνησε και φέτος στις παραλίες της Αμμουδάρας και της Λυγαριάς, η λειτουργία των δυο ειδικών κατασκευών με τις οποίες μπορούν τα Άτομα με Αναπηρία να χαίρονται με ασφάλεια την θάλασσα.

Πρόκειται για τις δυο ειδικές καμπίνες αποδυτηρίων με διαδρόμους που οδηγούν στη θάλασσα και δυο πλωτά αμαξίδια και που έχουν τοποθετηθεί από τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου στην παραλία της Αμμουδάρας στις εκβολές του Αλμυρού ποταμού (από το 2011), καθώς και στην ανατολική πλευρά της παραλίας της Λυγαριάς (από το 2012). Με την χρήση των ειδικών αυτών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, καθώς και με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών όπου χρειάζεται, τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, αλλά και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν δεν έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης κολύμβησης.

Η Δημοτική Αρχή ταυτόχρονα, απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση προς τους λουόμενους να σέβονται τους ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ που έχουν σηματοποιηθεί δίπλα στις καμπίνες, διευκολύνοντας την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Για μια ακόμα χρονιά υποδεχόμαστε σε δυο εξαιρετικές παραλίες του Δήμου μας, στην Αμμουδάρα και την Λυγαριά, τα Άτομα με Αναπηρία. Με τις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουμε τοποθετήσει, μπορούν όλοι να χαίρονται τη θάλασσα, να επωφελούνται από τις ευεργετικές της ιδιότητες που όπως γίνεται εύκολα κατανοητό είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ. Μαλεβιζίου Εύη Αποστολάκη για την πολύ καλή δουλειά που για μια ακόμα χρονιά πραγματοποίησε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News