default-image

Να γίνει το θαύμα για το Στ. Κιαγιαδάκη,να νικήσουμε το Θεό…

Κρήτη
Να γίνει το θαύμα για το Στ. Κιαγιαδάκη,να νικήσουμε το Θεό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μεγάλος ανηφορικός δρόμος που ανεβαίνει ο Στέλιος Κιαγιαδάκης και ο αγώνας που δίνει για να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που άφησε πίσω του το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη, έχουν συγκινήσει όχι μόνο τους φίλους και συγγενείς του αλλά ολόκληρη την Κρήτη. Δεν περνάει ούτε μια στιγμή  που η σκέψη του επιστήθιου φίλου του Κωνταντίνου Καλλέργη δεν βρίσκεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλεύεται και που δεν περιμένει εναγωνίως την επιστροφή του.

Μάλιστα με «σπασμένη» φωνή από τη συγκίνηση εξομολογήθηκε στο neakriti.gr «περιμένουμε το Στέλιο στις εκδηλώσεις του Αυγούστου στη Φορτέτσα για να της διευθύνει ο ίδιος ,να γίνει το θαύμα ,να νικήσουμε το Θεό…».

Οι συγκινητικές μαντινάδες

Με μια μαντινάδα ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης τον οποίο ο Στέλιος Κιαγιαδάκης αποκαλούσε και συχνά «αδερφό» που ο ίδιος δεν είχε, αναφέρεται στη δύναμη ψυχής του γνωστού Ρεθυμνιώτη και την ελπίδα ότι θα βγει νικητής από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια υγείας. Όπως αναφέρει στη μνατινάδα που του έχει αφιερώσει:  

«Σαν είναι ο άντρας δυνατός, μέσα η ψυχή του το' χει. Το δείχνουνε τα έργα του κι υψηλοί του στόχοι !!

Αυτός για δέκα εδούλευε, μπορεί και δεκαπέντε !Και στη Φορτέτσα μας παρών θα' ναι στο παραπέντε!»

Από τα Χανιά στην Αθήνα

Το τροχαίο ατύχημα της 26ης Μαϊου όταν παρασύρθηκε από μοτοσυκλέτα στο Ρέθυμνο αποτέλεσε και την αρχή ενός μεγάλου αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή .Αρχικά πάλεψε στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων κι ενώ τα νέα ήταν ενθαρρυντικά, μια σοβαρή λοίμωξη και ο υψηλός πυρετός ανησύχησαν ιδιαίτερα τους γιατρούς .

«Όταν ο έπεσε ο πυρετός άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή»

Η μεταφορά του προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στην Αθήνα υπήρξε για τους δικούς του ανθρώπους μονόδρομος και εκ τότε η σύζυγος, η κόρη και η αδερφή του βρίσκονται νύχτα - μέρα στο πλευρό του. Όπως αναφέρει συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Καλλέργης «όταν ο πυρετός έπεσε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή. Ο Στέλιος πάει καλά, έχει επαφή με το περιβάλλον και σιτίζεται. Τη Δευτέρα ελπίζουν ότι θα πάει σε δωμάτιο. Ο πρόεδρος των βρακοφόρων βαστά γερά…». Τα μεγαλύτερα τραύματα εντοπίζονται όπως είναι φυσικό από την πλευρά του σώματος που χτυπήθηκε σφοδρά από τη μηχανή.

21 ημέρες μάχης

Για 21 μέρες αγωνίζεται με σθένος και παλληκαριά έχοντας στο πλευρό την οικογένεια του αλλά και τη σκέψη των φίλων του που περιμένουν καρτερικά την επιστροφή του στην Κρήτη. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, αφού ο Στέλιος Κιαγιαδάκης έχει μάθει να αγωνίζεται κόντρες στις δυσκολίες και τα εμπόδια…

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News