default-image

Συνέχεια στις 24/06 στη δίκη για την κομπίνα με τα διπλώματα

Κρήτη
Συνέχεια στις 24/06 στη δίκη για την κομπίνα με τα διπλώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για την κομπίνα με τα πλαστά διπλώματα που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2012, στο Ηράκλειο.

Μετά τη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας  η δίκη συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ξεκίνησε η διαδικασία των απολογιών των συνολικά 30 κατηγορουμένων.

Το Δικαστήριο διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση για τις 24 του μήνα, οπότε και η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί με τις απολογίες όσων δεν πρόλαβαν να απολογηθούν την Τετάρτη.

Οι κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι 8 από τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εργάζονταν ως υπάλληλοι στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης.

Πέντε από τους κατηγορούμενους είναι εκπαιδευτές σχολών οδήγησης του Ηρακλείου, ενώ στο εδώλιο κάθονται και 15 υποψήφιοι οδηγοί.

Τη λίστα με τους κατηγορούμενους συμπληρώνει ένα άτομο, το οποίο φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή, καθώς κι ένας νεαρός άνεργος, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εξετάσεις στη θέση των υποψήφιων οδηγών.

Οι υποψήφιοι οδηγοί που φέρονται να συμμετείχαν στην απάτη δεν υποβάλλονταν καν στη διαδικασία είτε της θεωρητικής, είτε της πρακτικής εξέτασης. Η δράση του κυκλώματος έλαβε χώρα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το Φεβρουάριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Το αντίτιμο που υποχρεώνονταν να πληρώσουν οι υποψήφιοι οδηγοί για να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης, κυμαινόταν - σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ. - από 500 έως και 2.500 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News