default-image

Νίκη Σλοβακίας με... δραματικό φινάλε

Ποδόσφαιρο
Νίκη Σλοβακίας με... δραματικό φινάλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη της νίκη στο EURO 2016 πανηγύρισε σήμερα η Σλοβακία, επικρατώντας με 2-1 της Ρωσίας στο "Πιερ Μορουά" της Λιλ.

Οι Σλοβάκοι έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους "16" ενώ οι Ρώσοι έμειναν στον ένα βαθμό και θα πρέπει στο φινάλε να επικρατήσουν των Ουαλών για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Σίγουρα στη μάχη της πρόκρισης οι δύο ομάδες θα πρέπει να περιμένουν και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα Αγγλίας-Ουαλίας αλλά ουσιαστικά όλα είναι ακόμα ανοιχτά.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο ήταν κλειστό, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία σημαντική φάση, η Σλοβακία με τον Χάμσικ στο 10' και η Ρωσία με τον Τζιούμπα στο 28'. Στο διάστημα 30'-45' η Σλοβακία είχε ένα ξέσπασμα στην απόδοσής της και κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με 2-0 μπροστά στο σκορ.

Στο 32' ο Βάις άνοιξε το σκορ ενώ με υπέροχο γκολ ο Χάμσικ στο 45' διπλασίασε τα τέρματα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Στο β' ημίχρονο η Σλοβακία έπαιζε με καλύτερη ψυχολογία ενώ η Ρωσία έψαχνε το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο ματς. Τελικά τα κατάφερε στο 80' με τον Γκλουσακόφ και η μείωσε σε 2-1, έδωσε δραματικό τόνο στο τελευταίο 10λεπτο. Η Ρωσία πίεσε για την ισοφάριση, είχε φάσεις με Γκλουσακόφ και Τζιούμπα αλλά οι Σλοβάκοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοφ, Γκολόβιν (46' Μαμάεφ), Νοϊστάντερ (46' Γκλουσακόφ), Κοκόριν (75' Σιρόκοφ), Σατόφ, Σμολόφ, Τζιούμπα.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χουμποτσάν, Κούτσκα, Πεκόφσκι, Χάμσικ, Μακ (80' Ντούρις), Ντούντα (67' Νέμετς), Βάις (72' Σβέντο).  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News