Ειδήσεις

Κλείνουν τις ράμπες επί της εθνικής οδού

Θα διαδηλώσουν, θα κλείσουν τις ράμπες συμβολικά, αγωνιζόμενοι για να μην κλείσουν... κανονικά! Οι κάτοικοι της ευρύτερης τουριστικής περιοχής από τον Καρτερό ως τις Γούρνες ενώνουν δυνάμεις και βγαίνουν σήμερα το απόγευμα στο δρόμο, εν προκειμένω στις επίμαχες ράμπες του ΒΟΑΚ στου Κοκκίνη Χάνι, για να διατρανώσουν ένα ηχηρό «όχι» στο επικείμενο κλείσιμό τους, στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Το ραντεβού για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας έχει δοθεί για τις 6:30 σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την έξοδο στου Κοκκίνη Χάνι, στο δρόμο που βρίσκεται παράλληλα με το ΒΟΑΚ.

Πρωτοστάτες στην κινητοποίηση είναι οι πολίτες, μέλη της διαδικτυακής ομάδας που έχει ξεκινήσει στο facebook με τίτλο "ΟΧΙ στο κλείσιμο των ραμπών στου Κοκκίνη Χάνι".

Η κινητοποίηση έχει ως στόχο να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση, ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση κλεισίματος των ραμπών, που θα σημάνει ένα μεγάλο "Γολγοθά", εν μέσω μάλιστα καλοκαιριού και τουριστικής σεζόν, για 2.500 περίπου πολίτες της ευρύτερης τουριστικής περιοχής.

Ένα σενάριο που μοιάζει αρκετά πιθανό, παρά τις καθησυχαστικές εκτιμήσεις του Δήμου Χερσονήσου, που "τρέχει" τελευταία - με αξιοσημείωτη καθυστέρηση, είναι η αλήθεια - για να αποτρέψει το κλείσιμο των ραμπών...

Αυτό που ζητά η δημοτική Αρχή Χερσονήσου, έστω και τώρα, στο... παρά πέντε, είναι να υπάρξει μια παράταση πριν την καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο των ραμπών, μέχρι να βρεθεί λύση και να γίνεται νόμιμα η πρόσβαση από και προς το ΒΟΑΚ, μέσω νόμιμου κόμβου που δρομολογείται σε κοντινή απόσταση από τις σημερινές, παράνομες ράμπες...

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη, ο σχεδιασμός για τον κόμβο της Ανώπολης περιλαμβάνει και τη δημιουργία προσωρινής πρόσβασης στο ΒΟΑΚ, μια παρέμβαση προσωρινού χαρακτήρα, μέχρι την ολοκλήρωση του κόμβου, που έχει κόστος περί τις 300.000 ευρώ. Στυς

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασιστεί να γίνει αίτημα προς τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, να κινηθεί νομικά, εξαντλώντας κάθε ένδικο μέσο για το "πάγωμα" της άμεσης εφαρμογής της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην ίδια συνεδρίαση, πάντως, είχαν εκτοξευτεί "πυρά" από πλευράς αντιπολίτευσης για ολιγωρία και πολύ αργά αντανακλαστικά εκ μέρους της δημοτικής Αρχής. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σέγκος είχε κάνει λόγο για μια δημοτική Αρχή που επιλέγει το ρόλο του θεατή των... αρνητικών για την τοπική κοινωνία εξελίξεων.

Ρεπορτάζ:Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια