default-image

Οι άνθρωποι προτιμούν τα smartphones από φίλους

Επιστήμη
Οι άνθρωποι προτιμούν τα smartphones από φίλους

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν σημαντικότερα τα smartphones από τους φίλους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια του Wurzburg και Nottingham Trent για λογαριασμό της Kaspersky Lab.

Το 37% των συμμετεχόντων, όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν διάφορα άτομα και αντικείμενα στη ζωή τους κατά σειρά σπουδαιότητας, αξιολόγησε το smartphone του ως περισσότερο ή εξίσου σημαντικό με τους φίλους του.

Περίπου το ένα τρίτο των συμμετεχόντων (29%) δήλωσε ότι το smartphone του είναι εξίσου σημαντικό, ή και πιο σημαντικό, από τους γονείς του, ενώ για έναν στους πέντε αναδείχθηκε ότι η ψηφιακή συσκευή του έχει την ίδια, ή και ακόμα μεγαλύτερη σημασία από ερωτικό του σύντροφο.

Το 17% των ερωτηθέντων αξιολόγησε το smartphone του στην κατηγορία υψηλότερης σημασίας, αν και μόλις το 1% δήλωσε ότι το smartphone του ήταν πιο σημαντικό απ' οτιδήποτε άλλο στη ζωή του.

Πάντως, παρά την αξία που αποδίδεται στις συσκευές ως πηγή ψυχαγωγίας, πληροφόρησης και αποθήκευσης δεδομένων, το 93% των συμμετεχόντων ήταν πρόθυμοι να αποδώσουν τον αριθμό PIN του smartphone τους όταν τους ζητήθηκε, επιτρέποντας την πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα τους.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News