Ειδήσεις

Στο Εφετείο η δίκη για το ένοπλο επεισόδιο στη Γέργερη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης φτάνει σήμερα (15/6) η υπόθεση του αιματηρού περιστατικού που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, στη Γέργερη Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου αναμένεται να καθίσουν συνολικά τρία άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι δύο εξ' αυτών -πατέρας και γιος- είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 45χρονου συγγενή τους.

Πρόκειται για έναν 30χρονο ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών, και τον 53χρονο πατέρα του, στον οποίο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 5 ετών και 2 μηνών -με αναστολή- για την πράξη της απλής συνέργειας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε πυροβολήσει εναντίον του 45χρονου συγγενή του, διέφευγε της σύλληψής του για σχεδόν ένα χρόνο, μέχρι τον Αύγουστο του 2014, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς που τον εντόπισαν να κρύβεται σε κρύπτη, μέσα στο σπίτι του, στη Γέργερη.

Η αιτία του αιματηρού συμβάντος φαίνεται ότι ήταν οι χρόνιες διαφορές για τα ζώα, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σημειώνεται, τέλος, ότι τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένα ακόμη μέλος της οικογένειας, το οποίο είχε καταδικαστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για πλημμέλημα (παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου).

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια