Ειδήσεις

Αναβολή -εν μέσω εντάσεων- για το έγκλημα στις Μοίρες

Αναβλήθηκε την Τρίτη (14/6) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας ενός 71χρονου άνδρα, πέρυσι το καλοκαίρι στις Μοίρες. 

Πρόκειται για το φονικό που είχε σημειωθεί στις 13 Αυγούστου του 2015, όταν δύο νεαροί Βούλγαροι 22 και 18 ετών είχαν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον άτυχο 71χρονο μέσα στο σπίτι του, όπου είχαν εισβάλει με σκοπό να κλέψουν χρήματα. 

Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσει την Τρίτη (14/6) ο μεγαλύτερος από τους δυο νεαρούς, ο οποίος βαρύνεται με την κακουργηματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Η παρουσία του, μάλιστα, στα Δικαστήρια, εξαγρίωσε τους συγγενείς του αδικοχαμένου ηλικιωμένου, μερικοί εκ των οποίων επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. 

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνονται 18 μήνες προσωρινής κράτησης -που αποτελούν το ανώτατο όριο προφυλάκισης- για τον 22χρονο, οπότε θεωρείται δεδομένο, ότι η δίκη που αναβλήθηκε χθες, δεν θα αργήσει να διεξαχθεί. 

Τέλος, σημειώνεται, ότι η υπόθεση έχει διαχωριστεί για τον έτερο νεαρό, καθώς κατά την τέλεση του εγκλήματος ήταν ανήλικος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, ο 18χρονος -σήμερα- Βούλγαρος θα δικαστεί από Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια