Ειδήσεις

Ξανά στο "σφυρί" ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου

Με νέα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου που «βγαίνουν στο σφυρί» εμπλουτίζεται η λίστα της ΓΓΔΕ, που μετά από πάγωμα της διαδικασίας για αρκετούς μήνες, λόγω διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και αποχής των συμβολαιογράφων, ξαναβάζει μπρος τη μηχανή των πλειστηριασμών.

Μάλιστα πλέον η εκποίηση των ακινήτων θα γίνει με τιμή εκκίνησης την εμπορική αξία των ακινήτων, αντί της αντικειμενικής, που ίσχυε, καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για το νέο σύστημα προβλέπει ως ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του την 1η Ιουνίου.

Στη λίστα που έχει αναρτηθεί περιλαμβάνονται πάνω από 30 ακίνητα, που αφορούν κυρίως μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και νομικά πρόσωπα, και περιλαμβάνονται από σπίτια και καταστήματα έως οικόπεδα, αγροτεμάχια, πάρκινγκ και αποθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρει το in.gr, ότι έναντι χρεών προς την εφορία παρέχεται προστασία στους οφειλέτες μόνο μέσω του νόμου Κατσέλη, κάτι που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ενταχθεί σε αυτόν κινδυνεύει να πλειστηριαστεί ακόμη και η πρώτη κατοικία του.

Η επίσπευση πλειστηριασμών είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιεί η ΓΓΔΕ για να αναγκάσει τους οφειλέτες να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Στο ίδιο πλαίσιο πλαίσιο λαμβάνονται και μέτρα κατάσχεσης τραπεζικών υπολοίπων και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια και οι απαιτήσεις από πελάτες.

Σχόλια