Ειδήσεις

Περιμένουν τον Πολάκη να πράξει τις υποσχέσεις

Να γίνουν πράξη τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, ζητούν ο δήμαρχος, οι φορείς και οι δημότες της Ιεράπετρας, που εδώ και πολλά χρόνια ακούνε μόνο κούφιες υποσχέσεις.

Σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που προηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γραφείο του Δήμαρχου, Θεοδόση Καλαντζάκη, πριν την επεισοδιακή είσοδο του Παύλου Πολάκη στο Νοσοκομείο ο Χανιώτης πολιτικός ενημερώθηκε για την υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και για τα προβλήματα που επί σειρά ετών αντιμετωπίζει.

Ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στην μηνυτήρια αναφορά, που το προηγούμενο διάστημα κατέθεσε με αφορμή τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ενώ εξέθεσε αναλυτικά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη πλήρους και ασφαλούς λειτουργίας του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Ο Δήμαρχος μετέφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό τα αιτήματα σύσσωμης της κοινωνίας του Δήμου Ιεράπετρας, αναφερόμενος στην επιτακτική ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του Παθολογικού Τμήματος και των εργαστηρίων Βιοπαθολογίας και Ακτινολογίας, στην λειτουργία όλων των τμημάτων και κλινικών που σήμερα δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, στην ενίσχυση τους με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, στην αύξηση της χρηματοδότησης και στην τροποποίηση του Οργανισμού.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Νοσοκομείο ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στις προσλήψεις που αφορούν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, κάνοντας λόγο για 5 μόνιμους ιατρούς, 3 επικουρικούς και 18 άτομα λοιπό νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό με στόχο την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, ενώ υπογράμμισε ότι η διαδικασία αναμένεται άμεσα να προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε την συνεργασία και από κοινού διεκδίκηση με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς του Δήμου για θέματα, όπως το Νοσοκομείο, ενώ σε δηλώσεις του δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι, «η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην Ιεράπετρα, μαρτυρά αληθινό και ουσιαστικό ενδιαφέρον, γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε σε άμεσες και ουσιαστικές αυτή τη φορά λύσεις.

H κοινωνία της Ιεράπετρας περιμένει τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου δικαιωθούμε!» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ Καλαντζάκης.

Στις αναφορές του Παύλου Πολάκη και της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για στημένα επεισόδια από ακροδεξιούς, ΛΑΕτζήδες και τραμπούκους, απάντησε η Ν.Ε. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ.

«Έξι ολόκληρα χρόνια διχάσατε μεθοδευμένα τον λαό του Λασιθίου, με στόχο το μικροπολιτικό σας όφελος, αδιαφορώντας πλήρως για μια ρεαλιστική λύση του προβλήματος. Μοιράσατε πάλι υποσχέσεις, προκειμένου να κατευνάσετε τη τοπική κοινωνία, κατά τη συνήθη πρακτική σας, αλλά κανείς πλέον δεν σας έχει εμπιστοσύνη. Η κοινωνία σας γνωρίζει.

Με περίσσιο θράσος αποκαλείτε λυσσασμένα σκυλιά νέους, γέρους και παιδιά που αγωνιούν και αγωνίζονται για το Νοσοκομείο τους. Λέτε ότι 5 ΛΑΕτζήδες και 20 ακροδεξιοί, είναι τα 200 άτομα που διαδήλωσαν έξω από το Νοσοκομείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ν.Ε.Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια