Ειδήσεις

Έστησαν απάτη με θύμα την υπεύθυνη Κρήτης του "Αρχέλων"

Δεν έχουν προηγούμενο οι καλοστημένες απάτες που στήνουν ορισμένοι άνθρωποι ,με σκοπό να εξαπατήσουν ανυποψίαστους ανθρώπους και εν τέλει να κερδίσουν πακτωλό χρημάτων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη η απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  με πρωταγωνίστρια, την υπεύθυνη των προγραμμάτων Κρήτης του  Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας "Αρχέλων".

Στο συγκεκριμένο μήνυμα λοιπόν ο αποστολέας φαίνεται να είναι η υπεύθυνη του Αρχέλων, η κ. Νικολοπούλου,  η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φαίνεται να ζητάει 1200 ευρώ για να επιστρέψει από το Παρίσι στην Αθήνα και να πληρώσει το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, επειδή της έκλεψαν τη τσάντα με τις πιστωτικές και το διαβατήριο.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον Σύλλογο για μία πρώτη τοποθέτηση ,με τους υπεύθυνους να υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη ενημερωθεί για το θέμα και θα κινηθούν ανάλογα.

Αναλυτικά στο email αναφέρεται:

Τις απολογίες μου που επικοινωνώ μαζί σου με αυτόν τον τρόπο, έκανα ένα ταξίδι στο Φράνκι Παρίσι,μου έκλεψαν την τσάντα, μαζί με το διαβατήριο και τις πιστωτικές κάρτες που ήταν μέσα. Η πρεσβεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αφήνοντας με να ταξιδέψω χωρίς το διαβατήριό μου, απλώς πρέπει να πληρώσω για εισιτήριο και να διευθετήσω τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Δυστυχώς για μένα, δε μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματα μου χωρίς την πιστωτική μου, ήρθα σε επαφή με την τράπεζα, αλλά χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να βγάλουν μία νέα. Σκεφτόμουν να σου ζητήσω να μου δανείσεις μερίκα χρήματα γρήγορα, τα οποία μπορώ να σου επιστρέψω αμέσως μόλις επιστρέψω. Χρειάζομαι 1,200 ευρώ για να καλύψω τα έξοδά μου, είναι αναγκαίο να μπορέσω να πάρω την επόμενη διαθέσιμη πτήση. Μπορώ να σου προωθήσω τις λεπτομέρεις σχετικά με το πως μπορείς να στείλεις τα χρήματα σε μενα.


Παρακαλώ, ενημέρωσέ με αν αυτό είναι εφικτό και ανυπομονώ να σε ακούσω σύντομα!

Με εκτίμηση,

Athanasia

Σχόλια