default-image

Video από τον εξωτικό καταρράκτη που εκπέμπει... SOS

Κρήτη
Video από τον εξωτικό καταρράκτη που εκπέμπει... SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακό είναι το βίντεο που αποτυπώνει τον καταρράκτη του Ρίτχη και όλη τη μαγευτική διαδρομή κοντά στα Έξω Μουλιανά Σητείας. Μια διαδρομή όπου συναντάς την πυκνή βλάστηση, τα κρυστάλλινα νερά του καταρράκτη και τα υπέροχα τοπία.

Ο Ορειβατικός σύλλογος Αγίου Νικολάου κατέγραψε την μοναδική εμπειρία που είχαν οι λάτρεις της φύσης που επισκέφθηκαν τον εξωτικό καταρράκτη έστω κι αν όπως προειδοποιούν έχει μειωθεί αισθητά η ποσότητα του νερού.

Δείτε το βίντεο

Ο καταρράκτης πριν από χρόνια

O καταρράκτης όπως είναι σήμερα

«Στέγνωσε» ο καταρράκτης!

Όπως ανέφερε με προβληματισμό η Γραμματέας του Ορειβατικού συλλόγου Αγίου Νικολάου Ελένη Λάμπρου στο neakriti.gr «η ποσότητα του νερού του καταρράκτη έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια και επειδή συνηθίζω να κολυμπάω κιόλας στη λιμνούλα που σχηματίζεται, παλιά δεν "πατώναμε" ενώ τώρα "πατώνουμε'' και μάλιστα περπατάμε κατά μήκος της. Πέρυσι δεν ήταν τόσο αισθητό αλλά φέτος είναι ακόμη πιο μειωμένο το νερό. Όταν διασχίζουμε το ποτάμι που υπάρχει σε πολλά σημεία το νερό εξαφανίζεται…».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Ορειβατικό σύλλογο Αγίου Νικολάου στην περιοχή υπάρχουν εκτός από το μεγάλο, και πολλοί λιγότεροι καταρράκτες οι οποίοι έχουν πλέον μικρότερη ποσότητα νερού καθώς είναι γνωστό ότι η ανατολική Κρήτη έχει ξηροθερμικό κλίμα, με τις όποιες συνέπειες.

Φρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Αντρέας Λουκάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News