Ειδήσεις

Έρχονται στην επιφάνεια σκουριασμένα κουφάρια πλοίων

Τα κουφάρια πλοίων που είναι βυθισμένα στο Ηράκλειο μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος έχει δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες για την απομάκρυνση του μικρού φέρρι Παυσανίας το οποίο βρίσκεται στις προβλήτες 3 και 4 του λιμανιού.

Πρόκειται για ένα πλοίο που βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 2014, το οποίο έγραψε ιστορία στην Αιδηψό, κλείνοντας τον κύκλο του στο Ηράκλειο.

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και δρομολογήθηκε στη γραμμή Αιδηψού - Αρκίτσας, περνώντας στην ανάμνηση πολλών παραθεριστών.

Άμεσα αναμένεται να αδειοδοτηθεί ο ανάδοχος του έργου για την απομάκρυνση του, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππή.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός βρίσκεται σε επαφή με το Λιμεναρχείο για τη δρομολόγηση διαδικασιών για 2 κατασχεμένα πλοία που βρίσκονται δίπλα από το πλοίο Παυσανίας.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και τα εγκαταλελειμμένα σκάφη που θα εντοπιστούν από ειδική επιτροπή η οποία θα προχωρά σε ελέγχους ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τη περίπτωση, να προχωρεί στον χαρακτηρισμό τους, ως ναυάγια.

Σε ότι αφορά στο ξύλινο σκάφος Χαράλαμπος 2 το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο προηγμένης βιοτεχνίας λαϊκής τέχνης τύπου τρεχαντήρι, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος τόνισε ότι αναζητείται τρόπος για τη μεταφορά και τη διατήρησή του.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια