default-image

Ζητούν παρέμβαση υπουργού για τα "μπλακ άουτ"

Κρήτη
Ζητούν παρέμβαση υπουργού για τα "μπλακ άουτ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά τα τρία μπλακ άουτ που βύθισαν στο σκοτάδι το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, λόγω στιγμιαίας διακοπής ρεύματος.

Στο πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στις 9:30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι φόβοι των εργαζομένων επιβεβαιώθηκαν καθώς δεν λειτούργησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα η φωτοσήμανση στον διάδρομο προσγείωσης και στις θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και σε ένα Αεροδρόμιο που αποδίδει στο κράτος 65 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Αιτία, η μη λειτουργία των UPS, καθώς ο ένας δεν λειτουργεί, ενώ στον δεύτερο απαιτείται αντικατάσταση στις μπαταρίες, όπως αποκαλύπτει ο κ. Βιστάκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Και όμως τα UPS δεν λειτουργούν ώστε να αποτρέψουν την κακή αυτή εικόνα στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών.

Και όλα αυτά για μια συνολική δαπάνη των 90.000 περίπου, ευρώ για την αποκατάσταση των UPS, που διεκδικούν εδώ και 7 μήνες εργαζόμενοι.

Προβλήματα αναμένονται και στη ψύξη των κλιματιστικών.

Με βασικό αίτημα την χρηματοδότηση των Αεροδρομίων, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας σε όλη τη χώρα προχωρούν σε 5νθημερη απεργία από τις 20 έως τις 25 του μηνός, με στόχο να μην πραγματοποιηθούν πτήσεις στα Αεροδρόμια που μόνο στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, η απεργία αυτή μεταφράζεται σε 1.000 πτήσεις.

Όπως τονίζουν, δεν έχουν άλλη επιλογή, ζητώντας ταυτόχρονα ραντεβού με τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News