default-image

Την Παρασκευή "βγαίνουν" οι βαθμοί

Ελλάδα
Την Παρασκευή "βγαίνουν" οι βαθμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η ημερομηνία, για την οποία από την προηγούμενη Παρασκευή είχε ενημερώσει το neakriti.gr, επιβεβαιώθηκε επίσημα από έγγραφο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή.

Πέρυσι οι βαθμοί είχαν ανακοινωθεί στις 23 Ιουνίου. Το υπουργείο Παιδείας επιτυγχάνει το στόχο του για ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων και τερματισμό της αγωνίας των υποψηφίων μια ώρα αρχύτερα.

Τα αναλυτικά στοιχεία των βαθμολογιών θα αναρτηθούν, όπως πάντα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να δει τους βαθμούς του πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό του με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι μπορούν, υπολογίζοντας τα μόριά τους, να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο. Οι περισσότεροι θα γνωρίζουν πάνω-κάτω αν έχουν πιάσει το στόχο τους, ωστόσο με απόλυτη βεβαιότητα θα είναι σε θέση να ξέρουν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οπότε και πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και να αναρτηθούν τα ονόματα των επιτυχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περυσινές (2015) βάσεις είχαν ανακοινωθεί στις 26 Αυγούστου.

Το χρονοδιάγραμμα

Οι τελικές καταχωρήσεις βαθμολογιών γίνονται το αργότερο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου 2016 για όλα τα μαθήματα. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις "Τελικές εκτυπώσεις για αποστολή στα σχολεία", ώστε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ.

Τα δέματα θα έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016. Ως το μεσημέρι της Παρασκευής, οι Διευθυντές Δ.Ε. θα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους τα ανάλογα δέματα, ώστε το μεσημέρι της Παρασκευής 17-6-2016 οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News