Ειδήσεις

"Έταξε" προσλήψεις ο Πολάκης μετά τις αποδοκιμασίες (video)

Η πολυαναμενόμενη άφιξη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη στην Ιεράπετρα άναψε  τα αίματα, με συγκεντρωμένους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα στη θέα και μόνο της παρουσίας του υπουργού στον τόπο τους . Μάλιστα αποδοκιμάστηκε στην είσοδο του νοσοκομείου.

"Έταξε" προσλήψεις στο Νοσοκομείο με το καλημέρα

Λίγο μετά τις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με τους ανθρώπους του Τύπου να του θέτουν σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις «καυτές» εξελίξεις από τον χώρο της Υγείας στην περιοχή.

Ο κ. Πολάκης μεταξύ άλλων υποσχέθηκε 26 νέες θέσεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα, 5 μόνιμους ιατρούς, 3 επικουρικούς και 18 θέσεις λοιπού προσωπικού (διοικητικού κλπ.).

Σε ερώτησή μας σχετικά με τον χρόνο διεκπεραίωσης των προσλήψεων αυτών, ο ίδιος απάντησε ότι όσον αφορά τους επικουρικούς και τους 18 νέους στο προσωπικό, θα ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα. Ενώ για τους υπόλοιπους πέντε από την ημέρα που θα αναλάβει καθήκοντα ο νέος διοικητής που θα ορίσει και το συμβούλιο κρίσεως, εντός 2-3 μηνών θα ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία. Πάντως και για την τελευταία περίπτωση η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει σε 15-20 ημέρες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του πάντως, ο νέος διοικητής κ. Αρακαδάκης, επιλέχθηκε από τον ίδιο σε συνεργασία με τον Υπουργό κ. Ξανθό και προκρίθηκε έναντι του δεύτερου υποψηφίου λόγω νεότητας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσει ένας «αέρας» ανανέωσης στον τομέα της Υγείας με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις.

Επίθεση και όχι προπηλακισμοί

Ο κ. Πολάκης μίλησε και για τα όσα έγιναν στον χώρο εξωτερικά του νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εισόδου του. Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις ως προσωπική επίθεση και όχι προπηλακισμό, αλλά και αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του από μερίδα ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί για να δημιουργήσουν ένα σκηνικό επεισοδείων μόνο για τις κάμερες και δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο των ανθρώπων της Ιεράπετρας.

Μάλιστα, είπε ότι δε θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά σχετικά με τα περιστατικά της επίθεσης αλλά ο καθένας κρίνεται για τα έργα του και όχι για τα λόγια ενώ τόνισε ότι βρέθηκε σήμερα στην Ιεράπετρα για να συζητήσει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος με καθαρές κουβέντες.

ΔΥΠΕ Κρήτης: Κατευθυνόμενες προσπάθειες να πυρπολήσουν τη συνεργασία

Όπως αναφέρει για τα γεγονότα η ΔΥΠΕ Κρήτης:

Με τη δέσμευση ότι ο διάλογος με τους θεσμικούς φορείς θα συνεχιστεί, με στόχο την αναβάθμιση του ΓΝ -ΚΥ Ιεράπετρας, ολοκληρώθηκε η χθεσινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην Ιεράπετρα.

Μέσα από έναν εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο τόσο στο Δημαρχείο, όσο και στο ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρα, εκφράστηκε αμφίδρομα η βούληση και πρόθεση για περαιτέρω συνεργασία, ώστε το ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας το αμέσως προσεχές διάστημα και σε συνέχεια των αρχικών προσλήψεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί, να καταστεί ικανό να επιτελέσει το έργο του, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Οι όποιες επιχειρούμενες κατευθυνόμενες προσπάθειες, να πυρπολήσουν το αγαστό πνεύμα συνεργασίας και το ουσιαστικό ενδιαφέρον και την πολιτική βούληση του Υπουργείου και των συνεργατών του, υποκινούμενες από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά παιγνίδια είχαν ως μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και εντάσεις, που όμως  δεν κατάφεραν να μειώσουν, ούτε κατ'  ελάχιστο, το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, μετά την Ιεράπετρα, συνοδευόμενος από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, επισκέφθηκε το απόγευμα και το ΓΝ Αγίου Νικολάου, όπου συνομίλησε με θεσμικά στελέχη του και εργαζόμενους της μονάδας, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για την ανάπτυξη συνεργασίας και υποστήριξης των υγειονομικών δομών σε ολόκληρη την περιοχή του Λασιθίου.

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Καταδικάζει τους προπηλακισμούς

Μάλιστα για το περιστατικό των επεισοδίων θέση πήρε και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, έξω από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Τέτοιες μειοψηφικές συμπεριφορές, ελάχιστων, δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών», καμιά σχέση δεν έχουν με τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να απομονώσει τους, λίγους, τραμπούκους.

Η σημερινή επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι οι απειλές τους πέφτουν στο κενό. Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κλείστηκαν, ούτε πρόκειται να κλειστούν στα σπίτια τους. Η θέση τους είναι δίπλα στην κοινωνία, με αυτήν επικοινωνούν, για αυτήν αγωνίζονται. Και φυσικά, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για ποιοτική, δημόσια δωρεάν υγεία θα συνεχιστούν αδιάκοπα.

Το παρόν πάντως, στην Ιεράπετρα έδωσαν και τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία του νησιού αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Βίντεο από την τηλεοπτική εκπομπή "Αταίριαστοι" του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι".

Η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Οι αγώνες μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων έχουν κρατήσει το νοσοκομείο μας ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Με αγώνες απαντάμε στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων».

Να σημειωθεί ότι ο κ Πολάκης το πρωί επισκέφθηκε τη ΔΥΠΕ Κρήτης.  

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης-Αγγέλα Δουλγεράκη-Βάλια Μπούη

Σχόλια