default-image

Κνωσός: Υπό μερικό έλεχο η φωτιά, απείλησε σπίτια (video)

Κρήτη
Κνωσός: Υπό μερικό έλεχο η φωτιά, απείλησε σπίτια (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια βρέθηκε  η φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας λίγο μετά την Κνωσό στο Ηράκλειο, προκαλώντας πανικό.

Αυτό που προκάλεσε ανησυχία το γεγονός  ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στον οικισμό ο οποίος απειλείθηκε, αφού από τις φλόγες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες κινδυνεύσαν τα σπίτια.

Περίπου στις 17:00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι έθεσε την φωτιά υπό μερικό έλεγχο, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Ο απολογισμός πάντως της καταστροφής αναμένεται τις επόμενες ώρες όταν και θα σβήσει η φωτιά.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός άνδρα που είδε τις φλόγες να φτάνουν στο πατρικό του σπίτι και χρειάστηκε η βοήθεια πυροσβεστών και κατοίκων της περιοχής για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σε πύρινο κλοιό σπίτια και αρχαιότητες

Ανάστατοι ήταν  οι κάτοικοι του οικισμού που έτρεχαν  για να σωθούν αλλά αγωνιούσαν  και για τις περιουσίες τους.Ανησυχία και για τις αρχαιότητες της Κνωσού λόγω του πύρινου εφιάλτη.

Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής ωστόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση στον οικισμό λόγω της στενότητας των δρόμων και του δύσβατου της περιοχής αφού καιγόταν  και αγροτική έκταση. Μάλιστα σύμφωνα με τον Περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής κ.Μαραγκάκη που μίλησε στο neakriti.gr ζητήθηκαν  και μικρότερα αυτοκίνητα από όμορες υπηρεσίες για να προσεγγίσουν τα πύρινα μέτωπα. Όπως τόνισε ακόμη, τις προσπάθειες των πυροσβεστών συντονίζε  ο αναπληρωτής διοικητής πυροσβεστικής του νομού Ηρακλείου κ.Σεληνιωτάκης.

15 πυροσβέστες με 6 οχήματα είχαν  ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες ενώ υπήρξε  συνεχής ενίσχυση των δυνάμεων. Στο σημείο  και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Μεταφέρεται νερό με υδροφόρες

Μάλιστα μεταφέρθηκε  νερό με υδροφόρες των δήμων και από πυροσβεστικούς κρουνούς.

Η φωτιά έφτασε σε πυλώνες

Ήδη έχουν καεί ελαιόδεντρα ενώ στην περιοχή βρέθηκαν  και πυλώνες της ΔΕΗ στους οποίους προφανώς έφτασε η φωτιά με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε στο σημείο προς αποκατάσταση των ζημιών.

Οι πυκνοί καπνοί είχαν  καλύψει ολόκληρη την περιοχή γεγονός που ήταν ενδεικτικό της κατάστασης.

Προς στιγμήν αποκλείστηκε ο δρόμος της περιοχής και στη συνέχεια άνδρες της αστυνομίας ρύθμισαν την κυκλοφορία.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Φωτεινή Μαυροματάκη - Victor Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News