Ειδήσεις

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε Άγ.Μηνά-Αρχιεπισκοπή

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης επί της οδού Αγίου Μηνά  μετά από τηλεφώνημα γύρω στις 10 το πρωί για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και έκρηξη βόμβας στην Αρχιεπισκοπή και τον Άγιο Μηνά στις 11.15.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο.

Οι έρευνες από πλευράς αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά  ξεκίνησαν άμεσα ,ερευνώντας εξονυχιστικά σπιθαμή προς σπιθαμή το κτίριο της Αρχιεπισκοπής και τον Άγιο Μηνά και όπως έγινε τελικά γνωστό επρόκειτο για τηλεφώνημα φάρσα και ο κόσμος που βγήκε από τα γραφεία ,δόθηκε εντολή να μπει εκ νέου μέσα στο κτίριο καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.

Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα που προκάλεσε σύγχυση και πανικό όχι μόνο στους ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π.Μεθόδιος Βερνιδακης κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό και αν αυτό σχετίζεται με τη Σύνοδο ,δεν έκρυψε την ανησυχία του για το περιστατικό μην θέλοντας ωστόσο να συνδέσει το σημερινό γεγονός με την διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων.  

Ρεπορτάζ :Βάλια Μπούη-Αγγέλα Δουλγεράκη-Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια