default-image

Ν. Καλογιαννάκης: Ουτοπία ο τομέας ΕΚΑΒ στη Μάρθα

Κρήτη
Ν. Καλογιαννάκης: Ουτοπία ο τομέας ΕΚΑΒ στη Μάρθα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι δηλώσεις Νίκου Ηγουμενίδη στο Ράδιο 9,84 για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, 100 μόνο στην Κρήτη και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Τομέα στη Μάρθα , υποστηρίζει ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Καλογιαννάκης.

Ουτοπία οι εξαγγελίες του επισημαίνει αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος αναφέρει: ''Δεν μπορεί να λειτουργήσει τομέας του ΕΚΑΒ με δύο άτομα όταν απαιτούνται περίπου 13 προκειμένου να βγαίνουν οι βάρδιες. Δεν μπορεί κανένα από τα 25 καινούργια ασθενοφόρα να καλύψει τις ανάγκες της ενδοχώρας καθώς είναι αυτοκίνητα πόλης και βάσει του προγραμματισμού θα αντικαταστήσουν τα ήδη φθαρμένα αυτοκίνητα''.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων εξηγεί πως το προσωπικό που αναλογεί στην Κρήτη είναι 11 άτομα επί συνόλου 100 σε όλη τη χώρα ενώ στην προηγούμενη προκήρυξη των 186 θέσεων στο νησί δεν αναλογούσε ούτε ένας.

Λανθασμένη σύμφωνα με τον ίδιο η επιλογή του Καβρού για τη λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ Χανίων και Ρεθύμνου είναι άνισες.

Ο Νίκος Καλογιαννάκης  τάσσεται επίσης στο πλευρό των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά και της κοινωνίας που ζητούν την πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων του.

Σύμφωνα πάντως με το βουλευτή Νίκο Ηγουμενίδη και τα όσα δήλωσε στις 9 Ιουνίου, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν επιλυθεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και ότι ο Τομέας ΕΚΑΒ της Μάρθας θα στελεχωθεί με δύο ασθενοφόρα και τρία άτομα προσωπικό, τουλάχιστον γι αρχή.

Στις δεσμεύσεις του υπουργείου υγείας και η ενίσχυση του ΚΥ Βιάννου με ένα ασθενοφόρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News