default-image

Mεγάλα ματς σήμερα στο EURO 2016

Ποδόσφαιρο
Mεγάλα ματς σήμερα στο EURO 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ημέρα για… όλα τα γούστα είναι η σημερινή Δευτέρα στο EURO 2016 με το ενδιαφέρον να είναι έντονο από νωρίς! Το πρώτο της παιχνίδι δίνει στις 16:00 η πρωταθλήτρια στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις Ισπανία, αντιμετωπίζοντας την Τσεχία. Την σκυτάλη παίρνει στις 19:00 η Σουηδία του Ιμπραϊμοβιτς κόντρα στην Ιρλανδία και το βραδινό στις 22:00 είναι το μεγάλο παιχνίδι της Ιταλίας με το Βέλγιο. Αναλυτικά τι θα δούμε σήμερα στα γήπεδα της Γαλλίας…

Ισπανία-Τσεχία (16:00): Η Ισπανία μπαίνει στο EURO ως απόλυτη πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού τόσο το 2008, όσο και το 2012, ήταν αυτή που σήκωσε την κούπα στον ουρανό. Σήμερα ξεκινά τις υποχρεώσεις της με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αν και η ιστορία που δημιουργήθηκε με τον Ντε Χέα (σεξουαλικό σκάνδαλο) πριν λίγες ημέρες, τάραξε το κλίμα στις τάξεις της. Οι Ισπανοί θέλουν παράλληλα να «βουλώσουν στόματα» για την προ διετίας κάκιστη παρουσία τους στα γήπεδα της Βραζιλίας, αποχαιρετώντας το Μουντιάλ από τη φάση των ομίλων. Από την άλλη πλευρά οι Τσέχοι έχουν σταθερή πορεία στις τελευταίες διοργανώσεις αλλά θέλουν το κάτι παραπάνω, αντιμετωπίζοντας ως πρόκληση το σημερινό παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ευρώπης, το οποίο θα γίνει στο χωρητικότητας 33.000 στάδιο «Μουνισιπάλ» της Τουλούζης.

Ιρλανδία-Σουηδία (19:00): Στο «Σταντ Ντε Φρανς», εκεί όπου έγινε η πρεμιέρα της διοργάνωσης, η δράση επιστρέφει με το παιχνίδι του 5ου Ομίλου ανάμεσα σε Ιρλανδία και Σουηδία. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον πιο δύσκολο όμιλο του EURO, μαζί με Ιταλία και Βέλγιο και το μεταξύ τους παιχνίδι παίζει καθοριστικό ρόλο για την προσπάθεια πρόκρισης στη φάση των «16». Οι Ιρλανδοί διαθέτουν ένα ομοιογενές σύνολο και παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Τα βασικά στελέχη (Κιν, Ο'Σι, Γκίβεν) είναι όλοι άνω των 30 και γνωρίζουν πως είναι και η τελευταία τους ευκαιρία να τιμήσουν τη χώρα τους σε μια μεγάλη διοργάνωση. Για τους Σουηδούς, το μεγάλο αστέρι είναι ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς που γνωρίζει καλά πως ίσως είναι το τελευταίο του EURO και θα πρέπει να οδηγήσει την ομάδα της πατρίδας του στη διάκριση. Μάλιστα, το παιχνίδι έχει και ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας στην Σουηδία δύο παικτών που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα, του Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού και του Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού.

Βέλγιο-Ιταλία (22:00): Στο νεότευκτο στάδιο «Ντε Λουμιέρ» της Λιόν γίνεται απόψε στις 10 το βράδυ όχι μόνο το ντέρμπι του ομίλου αλλά ίσως το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Το Βέλγιο και η Ιταλία είναι δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις και η αποψινή τους μονομαχία θα είναι συναρπαστική. Για το Βέλγιο πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να φτάσει φέτος μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ.Οι Ιταλοί από την άλλη μεριά με τον Αντόνιο Κόντε στο τιμόνι στη τελευταία του διοργάνωση με την εθνική ομάδα αφού αναλαμβάνει τα ηνία της Τσέλσι, έχουν ηχηρές απώλειες (Μαρκίζιο, Βεράτι, Πίρλο) αλλά θα στηριχτούν στην άμυνά τους για να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News