Ειδήσεις

Αποχώρηση Βάρδα από το ΠΑΓΝΗ

Μια από τις πλέον επιτυχημένες κλινικές του ΠΑΓΝΗ, σημείο αναφοράς για την Κρήτη και τη νότια Ελλάδα, που ανέκοψε το κύμα και την οικονομική αιμορραγία προς Αθήνα, με υψηλής ποιότητας παροχές, η Καρδιολογική Κλινική, εισέρχεται σε νέα εποχή.

Ο δημιουργός και αρχιτέκτονάς της, Παναγιώτης Βάρδας, υπέβαλε την παραίτησή του από τη Διεύθυνση της Κλινικής, ανοίγοντας το δρόμο της διαδοχής του σε αυτήν. Το γεγονός και μόνο ότι αφήνει πίσω του στην Κλινική - γιατί στο Πανεπιστήμιο έχει δρόμο ακόμη - ολόκληρες ομάδες επιτυχημένων γιατρών, είναι η πλέον απτή απόδειξη της δημοκρατικής λειτουργίας του, που άφησε "όλα τα λουλούδια να ανθίσουν" και όχι όπως άλλοι, που λειτουργούν με τη λογική "μετά από μένα το χάος".

Η διαδοχή

Η απόφαση για τη διαδοχή ανήκει στον Τομέα Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής, αλλά εξ αντικειμένου προϋποθέσεις για τη θέση του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ έχουν τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί της κλινικής, οι κύριοι Παρθενάκης, Κοχιαδάκης και Σημανταράκης.

Αυτός κι αν είναι ένας "ευχάριστος πονοκέφαλος" για τον τομέα, έτσι και εκδηλώσουν πρόθεση και οι τρεις, απόδειξη τι πλούτο ανθρώπινου δυναμικού αφήνει να τον διαδεχθεί ο Παναγιώτης Βάρδας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Σχόλια