Ειδήσεις

Warcraft: Η παραγωγή των 121 εκατομμυρίων δολαρίων

Warcraft: Η σύγκρουση δύο κόσμων" ,Περιπέτεια φαντασίας

"Warcraft: The Beginning"

Σκηνοθεσία: Ντάνκαν Τζόουνς

Παίζουν: Τράβις Φάιμελ, Μπεν Φόστερ, Πόλα Πάτον, Τόμπι Κέμπελ, Ντομινίκ Κούπερ, Κλάνσι Μπράουν, Ράιαν Ρόμπινς, Ρόμπερτ Καζίνσκι

Η Βlizzard, παραγωγός εταιρεία του διάσημου ιντερνετικού παιχνιδιού, αποφάσισε επιτέλους να πραγματοποιήσει μια υψηλή προσδοκία που έμενε ανικανοποίητη καιρό στο κοινό της. Σχεδόν κάθε αφοσιωμένος gamer της πλατφόρμας του πρώτου rbg (role play game) παιχνιδιού "World of Warcraft" ήθελε πάντα να δει το αγαπημένο του παιχνίδι να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Αυτό επιτέλους συνέβη.

Το παιχνίδι έχει την πολυπλοκότητα της ιστορίας που επιτρέπει από μόνο του να ανοιχθεί μια επένδυση στον κινηματογράφο. Ωστόσο, οι παραγωγοί και οι συντελεστές αποφάσισαν να ξεκινήσουν από ένα σημείο της ιστορίας που είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα πλοκή.

Η ταινία πραγματεύεται τη χρονική στιγμή όπου στο ειρηνικό Άζεροθ (ένα από τα δύο σύμπαντα του Warcraft) ετοιμάζεται να ξεσπάσει ένας τρομερός πόλεμος ανάμεσα στις δύο κυρίαρχες φυλές, τους Ηumans και τα ορκ. Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφής και ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης. Η δράση και η σύγκρουση θα είναι τρομερές, όπως και τα θεαματικά digital effects, που αποτελούν τη βάση της ταινίας.

Το συνολικό budget της παραγωγής αγγίζει τα 121 εκατομμύρια δολάρια.

Απ' ό,τι φαίνεται, ξεκινά μια ακόμα κινηματογραφική εποποιία εισιτηρίων, που με "μαγιά" όσους έπαιξαν ή παίζουν το διάσημο παιχνίδι θα γεμίσουν οι κινηματογραφικές αίθουσες περισσότερο από νοσταλγία για το παιχνίδι, παρά για μια ιστορία που θα τους αφήσει άφωνους.

Όπως καταλαβαίνετε, η ταινία δεν αφορά πληθυσμούς άνω των τριάντα...

Ρεπορτάζ: Στέλιος Ζερβός

Σχόλια