default-image

Καλοκαιρινές μπόρες σήμερα στην Ελλάδα

Ελλάδα
Καλοκαιρινές μπόρες σήμερα στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα περιμένουν σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Από νωρίς το πρωί σύμφωνα με το meteo.gr  σημειώνονται βροχές ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και πρώτα από τα βορειοδυτικά, θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Έως το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους το μεσημέρι και απόγευμα ενώ υπάρχει και κίνδυνος χαλαζοπτώσεων και υπερχειλήσεων ρεμάτων και αγωγών όμβριων υδάτων.

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ όμως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016.

Αναλυτικά σύμφωνα με το δελτίο:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, αναμένονται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. Τα φαινόμενα κυρίως πάνω από την ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Το μεσημέρι στα νότια θα ενισχυθούν τοπικά και θα πνέουν έως θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 31 στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 29 και στην Κρήτη από 13 έως 31.

Οι άνεμοι στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Το μεσημέρι και απόγευμα θα ενισχυθούν παροδικά και στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά και στις νότιες και ανατολικές ακτές του νομού θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News