default-image

Τζετ σκι "καρφώθηκε" σε σκάφος, τραυματίστηκαν πατέρας και γιος

Ηράκλειο
Τζετ σκι "καρφώθηκε" σε σκάφος, τραυματίστηκαν πατέρας και γιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιπέτεια εν πλω για δύο άτομα, πατέρα και γιο, που επέβαιναν σε θαλάσσιο τζετ σκι στον κόλπο της Σταλίδας στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θαλάσσιο τζετ σκι, "καρφώθηκε" στην πίσω πλευρά περιηγητικού τουριστικού σκάφους, με την ονομασία "Black Rose". Σε αυτό επέβαιναν 93 επιβάτες και βρισκόταν σε πλεύση με πολύ χαμηλή ταχύτητα και μόλις σε απόσταση εκατό μέτρων από την ακτή.

Από τη σύγκρουση τα δύο άτομα, ο 53χρονος ξενοδόχος και ο 23χρονος γιος, βρέθηκαν στη θάλασσα τραυματισμένοι, με τον πατέρα να έχει χτυπήσει σε θώρακα, χέρι και κεφάλι, που φέρει και αιμάτωμα, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του 23χρονου έχοντας τραυματιστεί στο πόδι.

Δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα, ο πατέρας, γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του ξενοδοχειακού κλάδου, έπεσε στη θάλασσα έχοντας χάσει τις αισθήσεις του και χρειάστηκε μάλιστα για να τον επαναφέρει μέλος το πληρώματος του σκάφους, να πέσει στο νερό, προκειμένου να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα και λουόμενοι που είχαν γίνει αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, βούτηξαν για να φτάσουν στο σημείο και να βοηθήσουν τα δύο άτομα.

Αφού ο πατέρας ανέκτησε τις αισθήσεις του, μαζί με το γιο του, βγήκαν με τη βοήθεια των λουόμενων, αλλά και μελών του πληρώματος του τουριστικού σκάφους στη στεριά, όπου και τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τους μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο γιος που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, με χτυπήματα στο πόδι, μπήκε στο χειρουργείο, ενώ ο πατέρας νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση σε μονάδα του νοσοκομείου, δίχως η υγεία και των δύο να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, με τον λιμενάρχη ωστόσο, μιλώντας στο neakriti.gr, να ζητά από όλους όσους χειρίζονται θαλάσσια σκάφη υπευθυνότητα και σύνεση.

«Απευθύνω έκκληση υπευθυνότητας από όλους όσους χειρίζονται θαλάσσια μέσα, είτε είναι κυβερνήτες σκαφών, είτε τζετ σκι. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε στα χέρια μας ένα τέτοιο μέσο χωρίς σεβασμό. Η θάλασσα απαιτεί σεβασμό και κανόνες, τους οποίους πρέπει όλοι να τηρούμε αυστηρά», τόνισε ο κ. Δημήτρης Σαϊτάκης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News