default-image

Πλήθος κόσμου τίμησε τους αγωνιστές στο Σπήλαιο Χαμαμουτζή

Κρήτη
Πλήθος κόσμου τίμησε τους αγωνιστές στο Σπήλαιο Χαμαμουτζή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικρό Σπήλαιο του Χαμαμουτζή, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με την Εθνική Αντίσταση στην Κρήτη εορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα και επισημότητα το ιστορικό γεγονός της ορκωμοσίας της πρώτης Ένοπλης Αντιστασιακής ομάδας με αρχηγό τον Καπετάν Μανόλη Μπαντουβά η οποία έλαβε χώρα πριν 75 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου του 1941, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης "ομάδες Μπαντουβάδων" Ειρήνα Μπαντουβά Μελά.

Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στο σπήλαιο το οποίο βρίσκεται πάνω σε λόφο στο εσωτερικό της Εκκλησίας του Άι Γιώργη στον Άγιο Σύλλα.

Στη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν, τελέστηκε τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα αλλά και στον αγώνα ψυχής των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη.

Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή Στυλιανό Κόκκινο, αλλά και κατάθεση στεφάνων.

Ενώ ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Αγίου Σύλλα, με την παρέλαση που πραγματοποίησαν.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Σωματείο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης "ομάδες Μπαντουβάδων" και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σύλλα Μαρία Κυπράκη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News