Ειδήσεις

Καλοκαιρινές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Ιουνίου και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστες, ειδικά για εκείνους που διανύουν την περίοδο των διακοπών τους, αφού ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, σύμφωνα με το meteo.gr, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα κυρίως πάνω από την ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Το μεσημέρι στα νότια θα ενισχυθούν τοπικά και θα πνέουν εώς θυελλώδεις.

Έως το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ υπάρχει και κίνδυνος χαλαζοπτώσεων και υπερχειλήσεων ρεμμάτων και αγωγών ομβρίων υδάτων.

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ, όμως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, οπότε όμως θα επηρεάσει κυρίως τις ηπειρωτικές περιοχές.

Στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο προβλέπεται τη Δευτέρα αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με το meteo.gr, προβλέπεται αραιή συννεφιά και το βράδυ ασθενής βροχή, ενώ το θερμόμετρο θα "αγγίξει" τους 31 βαθμούς Κελσίου

Αραιή συννεφιά προβλέπεται στα Χανιά τη Δευτέρα, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός και στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα, ενώ το βράδυ προβλέπεται ασθενής βροχή, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Αττική με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι δε θα επηρεαστεί σημαντικά και θα σημειωθούν μόνο παροδικές βροχές το απόγευμα. Αντίθετα, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από την αρχή της ημέρας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 31 στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 29 και στην Κρήτη από 13 έως 31.

Οι άνεμοι στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο βορειοδυτικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το μεσημέρι και απόγευμα θα ενισχυθούν παροδικά και στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Το μεσημέρι και απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά και στις νότιες και ανατολικές ακτές του νομού θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πιο χαμηλή θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα Κυριακή, είχαν τα Ανώγεια με 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ την υψηλότερη ο Μόλος Φθιώτιδας με 27 βαθμούς Κελσίου.  

Σχόλια