default-image

Διαγράψτε κάθε λέξη που έχετε πει στην Google

Επιστήμη
Διαγράψτε κάθε λέξη που έχετε πει στην Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωρίζατε ότι κάθε φορά που λέτε κάτι στη Goοgle κατά την εκτέλεση μιας φωνητικής αναζήτησης, εκείνη καταγράφει τα λόγια σας και τα αποθηκεύει;

Κι όμως ναι, αν χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση Gοogle ή το Google Now για να αναζητήσετε κάποια πράγματα online, ο γίγαντας της τεχνολογίας τα αποθηκεύει.

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, στη σελίδα της Voice and Audio Activity, η Gοogle αποθηκεύει όλες τις φωνητικές εισόδους και σας δίνει τη δυνατότητα να τις ακούσετε.

Επιπλέον, κάθε αρχείο έρχεται ως ένα plain text transcript και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σαν ένα ψηφιακό ημερολόγιο που καταγράφει και το ιστορικό αναζήτησής σας και το ιστορικό του YouTube.

Θα ανακουφιστείτε, όταν δείτε ότι μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Συγκεκριμένα, κάντε κλικ στο Περισσότερα -> Διαγραφή Επιλογών -> Για προχωρημένους.

Η Gοogle καταγράφει, πιθανόν, αυτά τα κλιπ ήχου για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα φυσικών γλωσσών των χρηστών και να κάνει καλύτερη τη φωνητική αναζήτηση.

Αν και αυτό καθιστά πιο διαφανείς τις πολιτικές αποθήκευσης δεδομένων στη Gοogle και αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, αυτό μας θυμίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, όταν λέμε κάτι ντροπιαστικό στα τηλέφωνά μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News