default-image

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους παιδικούς

Κρήτη
Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους παιδικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Δευτέρα 13 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου θα διαρκέσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εκ μέρους των γονέων που επιθυμούν τα παιδιά τους να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, είτε του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας, Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Βουρεξάκης, η επιλογή θα γίνει από το σύστημα, με διαφάνεια και σύμφωνα με τα μόρια του καθενός. Ένα ηλεκτρονικό "μάτι" θα ελέγχει την όλη διαδικασία από την υποβολή αιτήσεων έως ανακοίνωση της μοριοδότησης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν παράπονα και γκρίνιες.

Συνολικά φέτος οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου θα απορροφήσουν 1.900 παιδιά, δηλαδή περίπου 100 περισσότερα από πέρυσι. Κι αυτό γιατί φέτος έχει ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ο νέος Παιδικός Σταθμός επί της οδού Παστέρ, στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης.

Πρόκειται για τον 22ο Παιδικό του Δήμου Ηρακλείου, ωστόσο κι άλλοι τόσοι να υπήρχαν πάλι δε θα έφταναν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, οι ανάγκες είναι τεράστιες, καθώς κάθε χρόνο μένουν εκτός Παιδικών περί τα 2.000 με 2.500 παιδιά. Για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές θα χρειάζονταν μόνο στο Ηράκλειο 25 νέοι παιδικοί σταθμοί, ωστόσο το νέο ΕΣΠΑ δίνει τη δυνατότητα ανέγερσης ίσα-ίσα 4 ως 5 τέτοιων δομών για μια 8ετία σε ολόκληρη την Κρήτη!

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν μόνο για τις νέες εγγραφές βρεφών και νηπίων του Δήμου Ηρακλείου. Δεν αφορούν στις επανεγγραφές, που υπολογίζονται γύρω στις 300 με 500 και θεωρούνται αυτονόητες. Επίσης, δεν αφορούν στις εγγραφές που (ελπίζεται ότι) θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ, και για τις οποίες οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν και δεύτερη, ξεχωριστή αίτηση εγγραφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News