default-image

Απέκλεισαν την Ανδρόγεω αναβλήθηκε η ομιλία Κατρούγκαλου (video)

Κρήτη
Απέκλεισαν την Ανδρόγεω αναβλήθηκε η ομιλία Κατρούγκαλου (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλεισμένος ήταν ο χώρος στην αίθουσα Ανδρόγεω από τις 7 το απόγευμα οπού και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρουγκαλο.

Το τεταμένο κλίμα οδήγησε την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλλει την προγραμματισμένη ομιλία υπό το φόβο να πάρει άσχημη τροπή και φοβούμενοι για την ασφάλεια του ίδιου του Υπουργού.

Δείτε στιγμές από την ένταση έξω από την Ανδρόγεω

Μάλιστα εκπρόσωποι των αγροτών και πολίτες επιτέθηκαν φραστικά στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, με τον Γραμματέα κ. Γιάννη Παυλιδάκη να δηλώνει "Τέτοιοι τρόποι φίμωσης καταγγέλλονται" και το πλήθος να ανταπαντά "Είναι ανεπιθύμητος και αυτός και η Κυβέρνηση".

Υπήρχαν και πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν "Ξεσηκωμός εναντίον των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων".

Ο κ. Παυλιδάκης, μετά την ανακοίνωση της αναβολής της ομιλίας, είπε ότι: "Λυπούμαστε για απόψε και δεσμευόμαστε στον επόμενο χρόνο να προχωρήσουμε και σε άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις", ενώ τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Παυλιδάκη για την αναβολή της εκδήλωσης

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_0ttz9z15/

Αγρότες και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων βρέθηκαν εκεί ενώ πρωτοβάθμια σωματεία και ομάδες αντιεξουσιαστών απέκλεισαν τον εξωτερικό χώρο πέριξ του κτιρίου Ανδρόγεω στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ τελικά ο Υπουργός δεν ήρθε ποτέ.

Μάλιστα, οι αγρότες δια στόματος του Αντιπροέδρου της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνα Χιλετζάκη, διαφώνησαν με τον αποκλεισμό, και περίμεναν έναν ουσιαστικό διάλογο με τον κ. Κατρούγκαλο.

Λίγο αργότερα ο υπουργός εργασίας σε άλλο χώρο συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια των Κεντρικού Δελτίου της Κρήτη TV, ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον κόσμο να ρίξει τους τόνους και να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι για να διορθώσουν τα λάθη που ενδεχομένως έχουν γίνει.

Αποδέκτης αποδοκιμασιών και έντασης έγινε το πρωί ο υπουργός Εργασίας κατά την επίσκεψη του στο επιμελητήριο.

Με συνθήματα για τα μνημόνια, αποκαλώντας τον υπουργό Εργασίας «απατεώνα» υποδέχτηκαν τον Γιώργο Κατρούγκαλο το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα μύριζε "μπαρούτι" ενώ με την άφιξή του λίγο μετά τις 12.00 οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με την ένταση να χτυπάει «κόκκινο».

Πάντως μετά την πρωινή διαμαρτυρία , η προγραμματισμένη για απόψε εκδήλωση φαίνεται και αυτή να είχε  τα απρόοπτά της.

Αύριο... εκτός απροόπτου ο κ. Κατρούγκαλος θα επισκεφθεί το Λασίθι.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News