Ειδήσεις

Αντιμέτωπες με ένα φίδι ήρθαν μάνα και κόρη

Πήγαν για να επισκεφθούν έναν αρχαιολογικό χώρο στο νότο της Ανατολικής Κρήτης ,και έντρομες ήρθαν αντιμέτωπες με ένα σοκαριστικό θέαμα.

Ένα φίδι που κείτονταν πάνω σε βράχους προκάλεσε ανατριχίλα και ήταν ο λόγος που σκόρπισε ανησυχία και πανικό σε δυο Κρήτικες ,μάνα και κόρη.

Σύμφωνα με τις περιγραφές το φίδι ήταν λεπτό ,μακρύ ,χρώματος γκρι ενώ αν και ήταν νεκρό, στη θέα του και μόνο οι δύο γυναίκες όχι μόνο δεν συνέχισαν τη βόλτα τους αλλά έφυγαν και κακήν κακώς από τη κατά τα άλλα πολύ όμορφηκαι γραφική περιοχή.

Δεν έχουμε δηλητηριώδη φίδια στην Κρήτη

"Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας διότι τα φίδια στην Κρήτη είναι ακίνδυνα ,"υποστηρίζει από την πλευρά του ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κ. Μωυσής Μυλώνας,υπογραμμίζοντας ότι στο νησί μας είναι σπάνια η παρουσία φιδιών.

"Στην Κρήτη έχουμε 4 ειδών φίδια , το αγιόφιδο(που σύμφωνα με την περιγραφή πιθανότατα το συγκεκριμένο φίδι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, καθώς δραστηριοποιείται κατά τους θερινούς μήνες )το σπιτόφιδο,  η δενδρογαλιά και το νερόφιδο.Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, τα φίδια κάνουν καλό, τρώνε ποντίκια και ακρίδες και σίγουρα στην Κρήτη δεν  έχουμε δηλητηριώδη ερπετά αυτής της κατηγορίας σε αντίθεση με άλλες περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κάποιος με το που το αντίκρυσε, θέλησε να το θανατώσει και με κάποιο τρόπο  το σκότωσε,"προσθέτει ο κ. Μυλώνας .

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια