Ειδήσεις

Παπαδημούλης: Κάποιοι τον «έκαψαν» «για να μη τους κάψει»

Φωτιές προκαλεί μία ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο τουίτερ και πολλά ερωτηματικά για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ο κ. Παπαδημούλης σχεδόν έβγαλε το δικό του πόρισμα για το φρικτό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου, αφού όπως υποστήριξε κάποιοι «έκαψαν» τον εκδότη «για να μη τους κάψει».

Οι κάμερες "δείχνουν" διαρροή καυσίμου

Εν τω μεταξύ απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα αναζητούν οι αρχές έπειτα και από την επίσημη ταυτοποίηση ότι ο νεκρός οδηγός ήταν ο 42χρονος εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Στα αίτια ανάφλεξης της Porsche Cayenne στην Αττική Οδό, το απόγευμα της Πέμπτης, στρέφονται πλέον οι έρευνες των Αρχών.

Οι ερευνητές καλούνται τώρα να απαντήσουν στο «γιατί» της ανάφλεξης, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ από τις κάμερες προκύπτει πώς υπήρξε διαρροή καυσίμου.

Από τη νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ωστόσο σύμφωνα με το protothema.gr όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Σε ανάλογο χρονικό διάστημα, δε, αναμένονται και τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης στο μοιραίο τζιπ, την οποία ανέλαβε κρατικός εμπειρογνώμων. Το όχημα θα εξετάσει και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο, που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού

Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι, από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, στην Αττική Οδό, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού. Έτσι, αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Σχόλια