Ειδήσεις

Γ.Μιχαλόπουλος: Έφυγε ο "αυστηρός" του κινηματογράφου

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός εκ των τελευταίων αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου που ήταν εν ζωή, του Γιάννη Μιχαλόπουλου .Τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι το Σάββατο στις 12.00 στο νεκροταφείο του Ζωγράφου.

Ήταν ο αυστηρός αλλά… κοιλιόδουλος διευθυντής του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην ταινία «Αχ αυτή η γυναίκα μου» και ο αξιομνημόνευτος Πιτ από το φιλμ «Η θεία μου η χίπισσα» με την Ρένα Βλαχοπούλου. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στις ταινίες «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Μιας πεντάρας νιάτα», «Αχ! Και να 'μουν άντρας», «Ο Σταύρος είναι πονηρός», «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα» και ο «Κατεργάρης».

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων έχει, όμως, ταυτιστεί με την τηλεοπτική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ», που μεσουράνησε από το 1982 έως το 1987.

Η ζωή του αγαπημένου ηθοποιού

Ο αγαπημένος «δικαστής» γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 1927 και ξεκίνησε σύμφωνα με το ethnos.gr την καριέρα του ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η υποκριτική και άρχισε να εμφανίζεται σε δεύτερους συνήθως ρόλους στον κινηματογράφο.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού είχε επιδεινωθεί και τελικώς άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν.

Σχόλια