default-image

Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο, αποκαλώντας τον απατεώνα (video)

Κρήτη
Γιούχαραν τον Κατρούγκαλο, αποκαλώντας τον απατεώνα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συνθήματα για τα μνημόνια, αποκαλώντας τον υπουργό Εργασίας «απατεώνα» υποδέχτηκαν τον Γιώργο Κατρούγκαλο το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα μύριζε "μπαρούτι" ενώ με την άφιξή του λίγο μετά τις 12.00 οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με την ένταση να χτυπάει «κόκκινο».

Ένταση και συνθήματα για τα μνημόνια

Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «πάτρε τα μνημόνια και φύγετε από εδώ». Στο πανό με το οποίο υποδέχτηκαν τον υπουργό οι διαμαρτυρόμενοι αναγραφόταν το σύνθημα «αντισταθείτε».

Το θερμό επεισόδιο με το Στέλιο Βοργιά

Θερμό επεισόδιο εκτυλίχθηκε μεταξύ του υπουργού Εργασίας και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεδίωξε χειραψία αλλά ο Στέλιος Βοριάς δεν… του έτεινε το χέρι ,ενδεικτικό του κλίματος έντασης που εκρατούσε!

Μάλιστα στο σύντομο αλλά έντονο διάλογο που είχε με τον υπουργό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου του ζήτησε να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο .Ο υπουργός του απάντησε ότι το νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί ,για να πάρει την απάντηση ότι οι νόμοι καταργούνται από το λαό.

Δείτε το video απο την ΚΡΗΤΗ TV

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη προς αποφυγήν πιο έντονων επεισοδίων.

Στη συνέχεια ο υπουργός είχε συνάντηση με φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.Η παρουσία του υπουργού Εργασίας ο οποίος έβαλε την "υπογραφή" στο ασφαλιστικό που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ,προκάλεσε τελικά και στο Ηράκλειο μικροεπεισόδια.

Διέψευσε την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε από το Ηράκλειο « Προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της, σε ένα πλαίσιο έντονης παραπληροφόρησης και με ένα σύστημα διαπλοκής που χάνει μεν έδαφος αλλά παραπληροφορεί κάνοντας λόγο για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και περικοπές συντάξεων κάτω των 1.600 ευρώ». Ο κ.Κατρούγκαλος  χαρακτήρισε τα όσα λέγονται μυθεύματα και μαύρη προπαγάνδα για να τρομάξει ο κόσμος και να παραταθεί η πολιτική αβεβαιότητα.

Τόνισε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί δικαιότερα η συνταξιοδοτική πίτα, να υπάρξουν ίσοι κανόνες για όλα και βοήθεια για όσους είναι αδύναμοι .

Επανέλαβε ακόμη ότι όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ είναι κερδισμένοι σε ότι αφορά στις συντάξεις και τις εισφορές . Ο κ.Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι η οικονομία γυρίζει σε ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνονται τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και σκοπός είναι να γυρίσει η χώρα στην ανάκαμψη. Για την ανεργία τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά όπως σημείωσε και αναφερόμενος στο κίνημα «παραιτηθείτε» το χαρακτήρισε «κωμική ειρωνεία».

Οργή για το νομοσχέδιο

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ανατολικής Κρήτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ.  Όπως τόνισαν είχε ζητηθεί συνάντηση με τον κ.Κατρούγκαλο για το νομοσχέδιο αλλά δεν έχει νόημα συνάντηση μαζί του εάν γίνεται αφού έχει ψηφιστεί.  

θέματα προσλήψεων συζήτησε με το δήμαρχο Ηρακλείου

Ο υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση το πρωί στο δημαρχείο Ηρακλέιου όπου κατευθύνθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί πεζός . Με το δήμαρχο Ηρακλείου συζήτησαν για εργασιακά θέματα και ειδικότερα για θέματα προσλήψεων και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι  βουλευτές Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Απόλλωνας Φιλιππής , ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Παυλιδάκης και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Καλουδιώτη.  

Διήμερη επίσκεψη

Στο πλαίσιο διημέρης επίσκεψης ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους του κόμματος σε Ηράκλειο και Λασίθι, με άξονα τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Στις 20.00 του Σαββάτου είναι ομιλητής σε κεντρική πολιτική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα "Μ. Καρέλλης" του δημοτικού κτηρίου της Ανδρόγεω.

Την Κυριακή περιοδεύει στο νομό Λασιθίου.Στις 11 το πρωί, μάλιστα είναι ένας από τους ομιλητές στο ξενοδοχείο "Ερμής" στον Άγιο Νικόλαο σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Τι νομοθετήθηκε σε Φορολογικό-Ασφαλιστικό, τι θέλουμε για τα εργασιακά δικαιώματα".

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη - Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News