Ειδήσεις

Ήρθαν για διακοπές στην Κρήτη... και πνίγηκαν

Πριν καλά καλά μπει το καλοκαίρι η Κρήτη έρχεται αντιμέτωπη με πνιγμούς όχι μόνο Κρητικών αλλά κυρίως ξένων επισκεπτών στις παραλίες, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς. Παρά το γεγονός ότι έχουν πιάσει δουλειά οι ναυαγοσώστες οι πνιγμοί δεν έχουν περιοριστεί, αφού το ωράριο είναι περιορισμένο και κάποιες ακτές παραμένουν αφύλακτες.

Έτσι προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ήδη καταγράφηκε ο 5ος πνιγμός μέσα σε λίγα 24ωρα.

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής , από την θαλάσσια περιοχή "Αγίας Παρασκευής" Φαλασσάρνων Δ. Κισσάμου Χανίων, 70χρονος αλλοδαπός.

Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Οι διακοπές μετατρέπονται σε τραγωδίες

Πολλοί από τους λουόμενους που κάνουν την τελευταία τους βουτιά στην Κρήτη είναι τουρίστες με αποτέλεσμα οι διακοπές των οικογενειών τους να καταλήγουν σε τραγωδίες. Μάλιστα και στην περίπτωση του πιο πρόσφατου πνιγμού επρόκειτο για τουρίστα που δεν θα επιστρέψει ποτέ στην πατρίδα του από τις διακοπές του στην Κρήτη.

Κάποιοι από τους τουρίστες δεν γνωρίζουν καλά κολύμπι και άλλοι με υπερβολική σιγουριά κάνουν τις βουτιές σε παραλίες που τους είναι άγνωστες αλλά και σε μέρες με έντονο κυματισμό με αποτέλεσμα τον τραγικούς θανάτους.Η παρουσία ναυαγοσωστών σε όλες τις παραλίες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας κρίνεται πλέον επιβεβλημένη για να μη χαθούν άλλες ζωές.  

Ασφάλεια με...ωράριο

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV ώρες υψηλού κινδύνου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πλέον οι ώρες πριν τις 10:30 το πρωί και μετά τις 5:30 το απόγευμα για τις παραλίες, αφού μόνο εκείνο το επτάωρο είναι εφικτή η παρουσία των ναυαγοσωστών.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη- Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια