default-image

Με Παγιέ η Γαλλία νίκησε 2-1 την Ρουμανία

Ποδόσφαιρο
Με Παγιέ η Γαλλία νίκησε 2-1 την Ρουμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το πρώτο παιχνίδι του EURO, με τους γηπεδούχους Γάλλους στα τελευταία λεπτά να κερδίζει με πρωταγωνιστή τον Ντιμίτρι Παγιέ με 2-1 την σκληροτράχηλη Ρουμανία!

Η Ρουμανία άγχωσε τους οικοδεσπότες στο α' ημίχρονο, με τον Γιορίς να σώζει την εστία του με ενστικτώδη απόκρουση στο 4ο λεπτό σε πλασέ του Στάνκου. Στη συνέχεια η Γαλλία απείλησε, έχοντας δοκάρι με τον Γκριεζμάν στο 14' και ευκαιρίες με τον ίδιο παίκτη, τον Σανιά και τον Ζιρού.

Ξανά στο β' ημίχρονο η Ρουμανία μπήκε πιο δυνατά και έχασε ευκαιρία με τον Στάνκου αλλά στη συνέχεια η Γαλλία ανέβασε στροφές. Αρχικά είχε δύο εξαιρετικές φάσεις με Ζιρού και Πογκμπά για να φτάσουμε στο 57' όταν από σέντρα του Παγιέ και κεφαλιά του Ζιρού, οι Γάλλοι προηγήθηκαν 1-0. Σε αυτή τη φάση οι Ρουμάνοι διαμαρτηρήθηκαν για φάουλ στον τερματοφύλακα Ταταρουσάνου, ο οποίος πάντως έκανε τραγική έξοδο.

Στο 64' οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν! Ο Στάντσιου κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Εβρά, με τον Στάνκου να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να κάνει το 1-1.

Όσο προχωρούσε το ματς, η Εθνική Γαλλίας προσπαθούσε ανορθόδοξα να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ η Ρουμανία βολευόταν στην ισοπαλία. Την τελευταία λέξη την είπε ο Παγιέ στο 88' με ένα εκπληκτικό σουτ και γράφοντας το 2-1, έσωσε τους Γάλλους από την αρνητική έκπληξη της πρεμιέρας.

Ο Παγιέ, που αγωνίζεται στην Αγγλία με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γάλλους, ενώ στις καθυστερήσεις έγινε αλλαγή και ξέσπασε σε κλάματα, ενδεικτικό του πάθους του για την πρώτη νίκη της Γαλλίας στο EURO.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77' Μαρσιάλ), Ματουιντί, Παγιέ (91' Σισοκό), Γκριεζμάν (66' Κομάν), Ζιρού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκρίγκορε, Ρατς, Χόμπαν, Στάντσιου (72' Τσίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82' Τόρζε), Στάνκου, Aντόνε (61' Άλιμπετς)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News