Ειδήσεις

Εκτονώθηκαν στις ζαρντινιέρες - Εικόνες που προκαλούν θλίψη

Σε 25 ζαρντινιέρες "εκτονώθηκαν" πέντε νεαροί κατά μήκος του πεζόδρομου της 25ης Αυγούστου, στις 5 παρά 10 τα ξημερώματα προχθές, μετά από διασκέδαση και κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ.

Μετά από διασκέδαση, οι νεαροί οι οποίοι όπως εκτιμάται είχαν καταναλώσει αλκοόλ "εκτονώθηκαν" σε 25 περίπου ζαρντινιέρες, εικόνες που προκάλεσαν θλίψη και θυμό στους καταστηματάρχες του κέντρου του Ηρακλείου, αλλά και στη Λότζια.

Η στιγμή που 5 νεαροί ξεπατώνουν τις ζαρντινιέρες κατά μήκος του πεζόδρομου της 25ης Αυγούστου, στις 5 παρά 10 τα ξημερώματα.

Οι κινήσεις των νεαρών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με την Αστυνομία να εξετάζει το επίμαχο υλικό. Άμεσα, παρενέβησαν οι υπηρεσίες του δήμου, οι οποίοι αντικατέστησαν με λουλούδια τις ζαρντινιέρες.

Για παράλογες πράξεις έκανε λόγο ο Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος όπως δήλωσε θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τους νέους και τις οικογένειες τους, με στόχο να περαστεί το μήνυμα ότι η πόλη είναι υπόθεση όλων.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα λουλούδια μετά την... εκτόνωση των νεαρών.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Οι επίμαχες ζαρντινιέρες έχουν μπει στο στόχαστρο βανδάλων αρκετές φορές όπως επισημαίνουν καταστηματάρχες που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην διατήρηση πράσινων στοιχείων, τονίζοντας την ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια