default-image

Χειροπέδες για ληστείες σε σπίτια και οχήματα

Κρήτη
Χειροπέδες για ληστείες σε σπίτια και οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα από οικείες. Πρόκειται για έναν 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος έπεσε σήμερα στα χέρια της αστυνομίας για δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν σε οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Εις βάρος του 31χρονου ημεδαπού, που αφαίρεσαι αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ, σχηματίστηκε δικογραφία, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Επιπλέον ο 31χρονος συνελήφθη μαζί με έναν 33χρονο ακόμα ημεδαπό για απόπειρα κλοπής σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, χθες μεταμεσονύκτιες ώρες, ο 31χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς να παραβιάσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 48χρονος ημεδαπού, έγινε όμως αντιληπτός από διερχόμενους αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Ηρακλείου και συνελήφθη. Επιπλέον, κοντά στο σημείο εντοπίστηκε ο 33χρονος να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα έχοντας το ρόλο παρατηρητή και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ο 31χρονος μαζί με άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.02.2015 έως και την 09.06.2016 διέπραξε συνολικά δεκαέξι κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 34.700 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News