Ειδήσεις

Ιερόσυλοι χτύπησαν στην Παναγία Σπηλιώτισσα

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το εκκλησάκι της Παναγίας Σπηλιώτισσας στο φαράγγι του Παλαιόκαστρου προκαλώντας την οργή των πιστών.

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το εκκλησάκι της Παναγίας Σπηλιώτισσας στο φαράγγι του Παλαιόκαστρου προκαλώντας την οργή των πιστών.


Τη βεβήλωση αντιλήφθηκε κάτοικος της περιοχής, γειτόνισσα στην Εκκλησία που το επισκέφθηκε προκειμένου να το φροντίσει.

Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ στη συνέχεια, ενημέρωσε τον εφημέριο της περιοχής καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόκαστρου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές και κατατέθηκε μήνυση κατ αγνώστων.

Οι ιερόσυλοι, έσπασαν το τέμπλο, τα τζάμια από τα παράθυρα, αφόδευσαν στην Αγία Τράπεζα και στη συνέχεια λέρωσαν τις εικόνες, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρης Λεβεντάκης.

Μάλιστα έγραψαν στον τοίχο της εκκλησίας και συνθήματα που προκάλεσαν το θυμό των κατοίκων της περιοχής, με τον πρόεδρο να λέει: ''Το τι πιστεύει ο καθένας είναι δικό του θέμα κι οφείλει να σέβεται την πίστη του άλλου''.

Προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκαλεί ωστόσο ο χρόνος με τον οποίο κινείται η Αστυνομία καθώς μέχρι και χθες, όπως λέει ο Άρης Λεβεντάκης δεν είχε πάει η σήμανση προκειμένου να ελέγξει το χώρο και να πάρει το απαραίτητο υλικό που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.  

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη - Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια