default-image

Σε Κρητικούς η ανθρωπιστική βοήθεια των "Greeks help Greeks"

Κρήτη
Σε Κρητικούς η ανθρωπιστική βοήθεια των "Greeks help Greeks"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όνειρο έγινε πράξη και ομογενείς της Γερμανίας μέσα από την πρωτοβουλία Greeks help Greeks, νιώθουν πλέον ανακούφιση αλλά και ικανοποίηση καθώς ο στόχος για προσφορά και αλληλεγγύη προς τους Κρητικούς επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Η αποστολή με τις μεγάλες παλέτες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μοιράστηκε χθες όπως είχε προγραμματιστεί και με την παρουσία στο Ηράκλειο του επικεφαλής της πρωτοβουλίας των Ελλήνων ομογενών της Γερμανίας Greeks help Greeks, κ. Πάρη Γιαννακίδη .που πρόσφατα μέσα από το neakriti.gr έδωσε το στίγμα της πολυμελούς ομάδας που γεννήθηκε στο Facebook και αριθμεί χιλιάδες μέλη.

Στα γραφεία των ΑΤΑΧΤΩΝ ,εκπρόσωποι από την Κιτρινη Αποστολή, τις Mommies, τον Τοίχο της Καλοσύνης και φυσικά τους ΑΤΑΧΤΟΥΣ και τους Greeks help Greeks με συγκίνηση χαρά και ευγνωμοσύνη συγκεντρώθηκαν για την κατανομή των ειδών.

Τρόφιμα και είδη πρωτης ανάγκης είχαν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία των ΑΤΑΧΤΩΝ, προκειμένου  εν συνεχεία να διανεμηθούν σε μέλη των συγκεκριμένων ομάδων αλλά και ξεχωριστά σε μεμονωμένες οικογένειες που δοκιμάζονται στην κυριολεξία από την οικονομική κρίση.

Μία ακόμη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Κρήτης ο οποίος εξακολουθεί να είναι υπερήφανος, να αντιστέκεται στις οικονομικές κακουχίες αλλά από την άλλη όταν αδυνατεί να ανταπεξέλθει, να μην διστάζει να ζητάει βοήθεια. Και τότε αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η γενναιοδωρία και η θέληση για προσφορά ξεπερνάει τα όρια της Κρήτης και της Ελλάδος.  

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News